Lagbanner
Signal Iduna Park, 2023-02-19 17:30

Dortmund - Hertha BSC

Inför: Borussia Dortmund - Hertha BSC
Ngankam målade förra veckan, gör han det även på söndag?

Inför: Borussia Dortmund - Hertha BSC

På söndag åker ett nyfrälst, men ändå starkt nederlagstippat Hertha till Dortmund för en av säsongens svåraste bortamatcher.

Förra veckan i hemmamatchen mot Borussia Mönchengladbach sprattlade Hertha till ordentligt och körde över Gladbach och vann till slut med hela 4-1, detta med en 3-5-2 taktik som inte använts tidigare under säsongen. Richter såg riktigt bra ut på högerkanten och nyförvärvet Cigerci fungerade otroligt bra som ankare på mittfältet. Schwarz sade på dagens presskonferens att han var mycket nöjd med Dardai, Kempf och Uremovic som utgjorde trebackslinjen och att efter en sådan insats av laget är det rimligt att de kommer fortsätta med samma formation även om vi ställs mot ligatrean på bortaplan.

Dortmund spelade i onsdags den första åttondelen av två mot Chelsea i Champions League vilken de vann med 1-0 och man kan hoppas att de inte kommer vara lika fokuserade på söndag för det här är en match vi på förhand inte ska ha mycket att säga till om. Nivåskillnaderna på trupperna är enorm och för att vara helt ärlig så finns det inte en enda spelare i Hertha som hade gått rätt in i Dortmunds startelva. Det är de förutsättningar och tankarna vi måste ta med oss in i matchen. Det är inte i matcher likt dessa vi ska ta våra poäng utan de viktiga matcherna blir mot bottenkonkurrenterna som Augsburg, Hoffenheim och Stuttgart, det är de matcherna vi måste vinna för att klara oss kvar. En seger Hoffenheim kommer vara värd mycket mer än en seger mot Dortmund när säsongen summeras.

Förra säsongens möte i Dortmund minns jag med skräck, det var Bundesligas sista omgång då Hertha tappade en ledning och nytt kontrakt till förlust och kvalplats efter att VfB Stuttgart vann sin match på tilläggstid. Med tanke på skillnaden mellan lagen så är det inte heller förvånande att Herthas senaste seger i Dortmund kom 2013 då Sami Allagui avgjorde med sitt 2-1 mål.

Jag tror på en snarlik startelva som senast, enda ändringen tror jag blir i anfallet där Lukebakio går in istället för Niederlechner vilket jag grundar på att Lukebakio är snabbare och utgör därmed ett större hot mot Dortmunds backlinje än vad Niederlechner kommer att göra. Lukebakio gjorde även mål senast och har sett över säsongen varit Herthas mest tongivande spelare.

Trolig startelva: Christensen; Uremovic – Kempf – Dardai; Richter – Cigerci – Serdar – Tousart – Plattenhardt; Lukebakio – Ngankam

Avspark: Söndag 17:30
Spelplats: Westfalenstadion
Streaming: DAZN, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-02-17 16:30:01
Author

Fler artiklar om Hertha BSC