Lagbanner
Inför Bremen-Hertha BSC
Vedator har nätat i två raka matcher. Håller målformen i sig?

Inför Bremen-Hertha BSC

Hej på er allesammans! Då var det dags för lite Bundesliga efter landslagsuppehållet. För Hertha´s del innebär detta ett besök på Weserstadion i Bremen. Alla undrar förstås om Hertha kan fortsätta på den inslagna vägen med tre raka vinster i bagaget? En svår men inte helt omöjlig uppgift väntar. 

Det grönvita hemmalaget har på senare år haft resultaten med sig mot vårat lag. Inte sedan 2013 har Hertha lyckats vinna mot detta Bremen. Å andra sidan så hade inte Hertha vunnit mot Fortuna på nästan 40 år i Bundesliga, men till slut gick det vägen. Sviter är till för att brytas och jag hoppas innerligt att vi få se ett segerjublande Hertha i eftermiddag.

För känslan är att Bremen har gjort det bättre på bortaplan hittills denna säsongen. Kryss i de två senaste bortamatcherna mot BVB och Eintracht är starka resultat. Däremot så har Fortuna kunnat lämna Weser med tre poäng i bagaget. Så det är ett hemmalag som blandat och gett. I grund och botten finns det kapacitet hos de grönvita. Så det gäller att vara på tårna under matchens gång.

Ante Covic har inga nya skadebekymmer att oroa sig över utan bör kunna mönstra ungefär samma startelva som varit framgångsrika och tagit tre raka segrar. Det innebära fortsatt kantspel av Javairo Dilrosun, som nätat tre matcher på raken, och Marius Wolf på högerkanten. Vladimir Darida tycks vara tillbaka i samma form som han hade några säsonger sedan.

Match i eftermiddag 15.30 på Weser-stadion, Bremen. Felix Brych dömer.

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Stark, Boyata, Mittelstädt,-Skjelbred, Grujic, Darida, Dilrosun, Wolf,-Ibisevic

Alexander Carlsson2019-10-19 09:16:54
Author

Fler artiklar om Hertha BSC