Lagbanner
Olympiastadion, 2023-02-25 15:30

Hertha BSC - Augsburg

Inför: BSC - FC Augsburg
Ett jublande hemmalag är något vi på redaktionen gärna ser när domaren blåser av matchen idag.

Inför: BSC - FC Augsburg

Idag tar Hertha BSC emot Augsburg.  Det är februari, risk för snöfall, det kommer blåsa riktigt kallt på Oly, är ett par grader varmt och en match mellan två lag i tabellens nedre region. Visst låter det fantastiskt?

I september var jag nere i Augsburg och såg höstens möte mellan lagen erinrar jag mig själv om att jag uttryckte åsikten att Augsburg är ett lag som vi kommer ha bakom oss när säsongen summeras för de var riktigt uddlösa och hade startat säsongen resultatmässigt svagt. Sedan dess har de lyckats vinna över FC Bayern, Leverkusen samt plockat poäng av både RB Leipzig och Union. Jag förstår fortfarande inte hur det har gått till och hur de kan ha spelat in sju poäng mer än oss, men det är inte ovanligt att fotbollen och dess resultat inte kan förklaras utifrån logik. I de matcherna har Augsburg varit effektiva i sitt kontringsspel och det är det som oroar mig inför matchen, kommer de att kontra sönder oss?

Matchbilden som jag ser framför mig är att Augsburg kommer låta oss föra spelet och invänta rätt lägen att ställa om och Hertha har extremt svårt när de ska föra spelet och bryta igenom lågt liggande försvar. Helt enkelt för att kvaliteten inte finns i spelartruppen att göra det, men jag hoppas givetvis att idag är en sådan dag där de lyckas göra det. Augsburg har sedan uppflyttningen till Bundesliga framför allt varit ett lag för nedre halvan, men aldrig behövt kvala sig kval eller åkt ur, de har hållit sig kvar med väldigt små medel och det ska de ha beröm för. Det bevisar att det finns en stark organisation i grunden vilket är den totala motsatsen mot Hertha där det känns som om att det varje vecka sipprar fram ett bråk här och lite kaos där.

Tränare Sandro Schwarz har betonat att den här matchen är otroligt viktig för oss då vi möter en direkt bottenkonkurrent på hemmaplan och att de här matcherna kan vara direkt utslagsgivande när säsongen är färdigspelad. Truppläget är oförändrat hos Hertha och trots förlusten senast mot Dortmund så tror jag att startelvan blir densamma. Hos Hertha finns två spelare som tidigare spelat i Augsburg och det är Richter samt Niederlechner. Den sistnämnda anslöt i januari och det vore passande om han gör sitt första mål för oss idag.

Trolig startelva: Christensen – Dardai, Kempf, Uremovic – Plattenhardt, Cigerci, Serdar, Tousart, Richter – Niederlechner, Ngankam

Avspark: 15:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay


 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-02-25 10:21:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC