Lagbanner
Olympiastadion, 2024-01-21 13:30

Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf

Inför: BSC - Düsseldorf. Vad för typ av prestation kommer vi få se?

Inför: BSC - Düsseldorf. Vad för typ av prestation kommer vi få se?

När tårarna slutat rinna för stunden och påminnelsen om att livet går vidare och vardagen måste ha sin gång är det dags att mitt i mörkret spela något så obetydligt som en fotbollsmatch. Imorgon är det första matchen efter juluppehållet då Fortuna Düsseldorf kommer på besök. Hur reagerar spelarna och vilken typ av insats får vi se?

I tisdags nåddes vi av den fruktansvärda nyheten att vår president Kay Bernstein, 43, från absolut ingenstans gått bort under morgonen. Så sent som i söndags lämnade han lagets träningsläger i Spanien till synes helt frisk och han gick och lade sig som vanligt i måndags sedan ska han inte ha vaknat igen. Hela händelsen och situationen är hemsk och fruktansvärd. En hel förening och alla de som på något sätt har en relation med klubben eller Kay är chockade och bestörta. Klubben är fast besluten om att fortsätta det arbetet Bernstein initierade och skall göra allt i sin makt för att nå de mål som är uppsatta. Redan samma dag anordnades det en m

Frågan är hur truppen reagerat på det som hänt och vad som händer när domaren blåser i pipan? Med tanke på allt som kommer vara runt omkring innan matchen sätter igång, den tysta minuten, hyllningen som fansen kommer anordna. Kommer laget vara kapabelt att fullt ut fokusera på de taktiska direktiven, passningsmönstren, markeringen och avsluten? Alternativt är hela spelargruppen fast besluten om att det inte finns något annat än en topprestation och tre poäng som gäller för att de under inga som helst omständigheter ska vika ner sig. Detta för att de inte ska gå av planen med känslan av att de svikit Bernstein. Som president var han omtyckt av spelarna, han beskrevs med väldigt fina ord av flera spelare redan samma kväll och när spelare som anslöt i somras talar så gott om honom och deras relationer, det säger en hel del om människan Kay. Han var tvungen att ta obekväma beslut, som att tillåta spelbolag som tröjsponsor trots att han angav i sitt installationstal att så icke skulle bli fallet. När verkligheten kom omkring så satte han alltid Hertha BSC i främsta ledet. För att klubben skulle överleva och skapa bra förutsättningar för framtiden var detta ett beslut som behövdes ta även om han blev hårt kritiserad för det från fanshåll.
Det anordnades en minneslund utanför Olympiastadion och jag var där tidigt på kvällen för att tända ett ljus och visa aktning för det arbete han hann göra och alla initiativ till en sundare relation mellan fans och förening.



























Under veckan har det skett två förändringar i truppen, vi har lånat in Aymen Barkok från Mainz. Barkok är en offensiv mittfältare som varit inhoppare i först Eintracht Frankurt och nu senast i Mainz sedan sommaren 2022. I avtalet finns även en köpoption á 1,5M€ om han deltar i ett visst antal matcher. Vi har äntligen blivit av med Myziane Maolida som nu återfinns i skotska Hibernian. Maolida gjorde mål i sin debut borta mot Bochum under pandemin och sedan dess har han inte gjort en enda människa glad. I höstas sågade Pál Dárdai honom längs fotknölarna på en presskonferens när han fick en fråga om varför Maolida spelar i reservlaget. Dárdai svarade att Maolida har fått många chanser att förändra sitt beteende och visa att han växt till sig, men aldrig tagit någon av möjligheterna och att Hertha skulle göra allt i sin makt för att bli av med honom. De lyckades med det och vi fans firar.

Senast lagen möttes var i premiären i slutet av juli, en ganska dålig och krampaktig match som Düsseldorf vann med 1-0. När det är dags för returmöte så saknas Niederlechner då han drog på sig ett rött kort mot Osnabrück innan jul. Fabian Reese var inte med på träningslägret i Spanien då han fortfarande besvärades av infektionen han drog på sig för en månad sedan, men förhoppningarna är att han är tillbaka till helgens match.

Avspark: Söndag 13:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-01-20 07:30:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC