Lagbanner
Olympiastadion, 2023-10-28 11:00

Hertha BSC - SC Paderborn 07

Inför: BSC - Paderborn. Startar Bilal och vaknar Tabakovic till liv?

Inför: BSC - Paderborn. Startar Bilal och vaknar Tabakovic till liv?

I ett mulet och höstaktigt Berlin tar Hertha BSC emot Paderborn i ytterligare ett viktigt mittenmöte då en seger innebär ett rejält hopp uppåt i tabellen medan en förlust gör att vi kan rasa ett par placeringar.

Senaste mötet på Olympiastadion mellan klubbarna var 2019 när Paderborn var nykomlingar i Bundesliga. Den matchen såg jag på plats och jag inser att det är lite udda att åka Umeå – Berlin för att se en match mot Paderborn. Inte Bayern München, Dortmund eller något av de andra storlagen, men Hertha är det viktigaste att se oavsett motstånd och sedan kan det vara kul att få se en vinst emellanåt. Dilrosun och Marius Wolf gjorde målen i en match vi var utspelade i, men det blev tre poäng då och jag fruktar att det inte blir samma utdelning imorgon. Paderborn har efter en knackig start kommit igång och har just nu fem raka utan förlust och kryssade förra helgen mot serieledande St. Pauli. De är dessutom ett väldigt obehagligt lag att möta då de är starka i omställningsspelet och har väldigt höga toppar i sitt spel. När vårt mittfält pressas har vi stora problem och det finns en farhåga att de kommer utnyttja det. Det gäller att vi vågar köra på från start och när vi gjorde tidiga mål på hemmaplan hemma mot Greuther Fürth och Eintracht Braunschweig rullade det sedan på.

Pál Dárdai aviserade på gårdagens presskonferens att Márton kliver ner bredvid Leistner i försvaret vilket gör att det finns en vakans på innemittfältet och då är frågan om Pál ger sin yngsta son Bence chansen eller om det är dags för Bilal Hussein att efter fem raka inhopp för göra sin match från start.

Tabakovic fick en drömstart i Herthatröja där han under tre matcher gjorde hela sju mål, men har nu gått mållös i fyra raka matcher, det är dags att han gör ett mål imorgon så att självförtroendet återvänder. Vi behöver hans målproduktion för att avancera uppåt i tabellen och en seger imorgon kan innebära att vi avancerar fyra platser i tabellen. Vi kan utgå från att det blir en målrik match då vi snittar 3,8 mål på match medan Paderborns ligger på 3,3.

Förra hemmamatchen var för en månad sedan mot St. Pauli och då kom det hela 66 113 åskådare, tyvärr kommer det inte vara i närheten av så mycket folk imorgon utan jag tror att den i alla fall kommer att halveras. Det gäller för Hertha att locka till sig sällan-publiken, de som inte har årskort eller går på varje match och när biljettpriserna är 35€ för en sittplats på övre etage så reagerar jag. Det finns en andel som går på fotboll ibland och då vill se när de stora lagen kommer på besök, de vill inte se Paderborn eller Osnabrück. Någonstans kan jag förstå det och då borde det ligga i Herthas intresse att sänka priserna för att skapa en dominoeffekt. Nästa gång kanske de får mig sig en eller två kompisar till om priserna är rimliga och då ökar kringförsäljningen gällande öl och mat. Även om jag är där varje match så är det mycket roligare att gå när det är mer folk för när halva arenan är tom så ser det inte bra ut.

Pálko Dárdai, Dudziak, Gechter, Maza och Rogel är fortsatt skadade och Kempf som fick ett rött kort senast fick domen i veckan att han även är avstängd nästa helg mot Hansa Rostock. Två matchers avstängning för den situationen förstår jag inte, men då han varit klappkass när han spelat så är det ingen större förlust.

Trolig startelva: Ernst – Kenny, Leistner, Dárdai, Karbownik – Bochakakis, Hussein – Zeefuik, Prevjlak, Reese – Tabakovic

Spelplats: Olympiastadion
Avspark: 13:00
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-10-27 14:40:32
Author

Fler artiklar om Hertha BSC