Lagbanner
Olympiastadion, 2023-11-01 20:45

Hertha BSC - Mainz 05

Inför DFB Pokal: BSC - Mainz
Olympiastadion är spelplatsen för kvällens cupmatch mot Mainz.

Inför DFB Pokal: BSC - Mainz

Ikväll är det dags för andra rundan eller 16-delsfinal om man så vill i DFB-Pokal där BSC ställs mot Mainz. Förra säsongen när lagen mötts i Bundesliga blev det två oavgjorda matcher, men ikväll måste något av lagen gå vinnande ur matchen.

Sistaplacerade Bundesligalaget Mainz kommer ikväll till Berlin och Olympiastadion för match i andra omgången av DFB-Pokal. På nio matcher har de endast tagit tre poäng varav en av dem togs i fredags borta mot Bochum då de kvitterade i den sjätte tilläggsminuten. Mainz kräftgång beror delvis på att de varit ganska skadedrabbade inledningsvis och i deras trupp hittar vi Marco Richter som lämnade Hertha i somras och han har endast fått hoppa in i fem matcher den här säsongen, men inte ens varit med i truppen de två senaste matcherna trots att han är skadefri. Det skulle inte förvåna mig om han får speltid idag och visar att släkten är värst.

Bo Svensson, Mainz danske tränare har aviserat att de satsar på cupen eftersom en seger ikväll kan ha positiva effekter för dem framöver i ligan medan Pál Dárdai var lite mer mystisk under sin presskonferens och menade på att de kanske måste rotera, men är spelarna i form ska de bästa spela. Något som är självklart är att mittbacksparet kommer vara Kempf och Leistner då de båda är avstängda i helgens match mot Hansa Rostock. Det är ingen hemlighet att jag inte är deras största fan och inte tycker att någon av dem borde få många fler minuter den här säsongen.

De senaste tio säsongerna blir kvällens hemmamatch blott den sjätte i cupen samtidigt som vi lottats borta 19 gånger under den här tidsperioden. Under dessa tio år har vi som bäst nått semifinal en gång annars har det mestadels blivit uttåg i andra eller tredje rundan. Hertha går in i mötet med positivism efter segern i lördags mot Paderborn och vi supportrar drömmer om en cupframgång då cupen är stor i Tyskland och fansen från varje lag har en längtan efter att få skandera ”Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin” då Olympiastadion är finalarenan.

Historiskt har vi bara stött på Mainz en enda gång i cupen och det var 1999 då Mainz med Jürgen Klopp i laget vann med 2-1 på deras förra arena Bruchwegstadion. Avspark är 20:45 och jag tror i ärlighetens namn inte att det kommer lika många som i lördags mot Paderborn då blott drygt 35 000 närvarade. Väderprognosen säger 11 grader och mulet och jag säger: Auf geht’s Jungs! Ha Ho He!
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-11-01 10:54:58
Author

Fler artiklar om Hertha BSC