Lagbanner
Inför Eichstätt-Hertha BSC
Vladimir Darida har sett glödhett ut på försäsongen och tycks vara tillbaka i gammalt gott slag.

Inför Eichstätt-Hertha BSC

Tävlingssäsongen 2019/20 dras igång. För Hertha´s del väntar Eichstätt från Bayern I cupen.

Benjamin Schmidramsl. Så heter han. Som fyraåring skrev hans föräldrar in honom i Eichstätt. För några veckor sedan fyllde han 33 och har varit sin klubb trogen i snart 30 år. Fantastiskt. Det är bara att buga och bocka för en sådan trofasthet.

I morgon söndag så kommer Benjamin spela sin största match i karriären då Bundesligalisten Hertha kommer på besök. Givetvis med Benjamin som lagkapten och den person som media tycker är intressantast att intervjua inför matchen.

Intresset inför matchen är stort. Så stort att matchen har fått flyttas från Eichstätt till Ingolstadt´s Audi-Sport Park, där Hertha varit några gånger och mig veterligen aldrig förlorat. Så räkna med bra drag på läktarna och folkfest när David ska försöka besegra Goliat.

För oss Herthaner är der premiär för nye tränaren Ante Covic i en tävlingsmatch. Inför matchen menar kroaten att det varje år är någon av de stora elefanterna som står på örat och att detta är tjusningen med cupen. Men slår samtidigt fast att det kommer inte bli Hertha. Vi kommer med ett bra lag och underskattar ingen.

Enligt förhandsrapporterna ska Vladimir Darida spela från start och har under försäsongen sett bra ut. Tjecken värvades till Hertha sommaren 2015 och var lysande sin första säsong i klubben. Sedan har skador, rehab och stukat självfötroende hämmat honom. Kan Vlad komma tillbaka till den form han hade för några år sedan så är det en rejäl förstärkning. Ska bli spännande att följa.

Match söndag 15.30 med Timo Gerach som domare.

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Rekik, Stark, Plattenhardt,-Darida, Grujic,-Kalou, Duda, Mittelstädt,-Ibisevic

 

Alexander Carlsson2019-08-10 10:40:27
Author

Fler artiklar om Hertha BSC