Lagbanner
Inför Eintracht-Hertha BSC
Om inte Pal Dardai kan väcka detta lag. Vem ska då kunna göra det?

Inför Eintracht-Hertha BSC

Så kom slutet på en epok. Michael Preetz togs ifrån sina befogenheter och får lämna som sportsligt ansvarig. Sedan 2009 hade Michael varit sportchef. Under veckan som gått har media rabblat upp alla 14 tränare som passerat revy genom årens lopp. En skaplig samling namn som förtäljer att Michael Preetz framgång med att välja tränare kanske inte var dennes främsta egenskap.

I april 2019 bestämde sig Michael Preetz för att Hertha under Pal Dardai hade börjat stagnera och valde därför inte att förlänga Pal´s kontrakt. Istället satsade Michael Preetz på Ante Covic, som ganska snabbt visade sig inte vara av det rätta virket om man får uttrycka sig så. Sedan kom då Klinsmann, som fick allt han pekade på, men som valde att kasta in handduken och en smutskampanj tog sin början. Alexander Nouri fick vara intermstränare några matcher innan Michael Preetz ansåg att Bruno Labbadia skulle rädda Hertha ur bottenträsket förra säsongen, vilket också skedde. Inför säsongen pratade alla i Hertha om att denna säsongen skulle bli en revansch för förra säsongen halvfiasko och en placering på övre halvan var ett realistiskt mål.

Men spelet denna säsongen har från början varit uddlöst och utan skärpa. Den sista tredjedelen av höstsäsongen hade Hertha på pappret ett gynnsamt spelprogram för att kunna ta igen de poäng som förspillts tidigare.Istället blev allt bara sämre och sämre. Den förväntade utdelningen uteblev och kritiken mot Michael Preetz blev alltmer högljudd och efter först 0-3 mot Hoffenheim och sedan 1-4 mot Bremen så kom beskedet att Bruno och Michael hade gjort sitt.

Pal Dardai togs tillbaka. Ett kontakt skrivs med giltighet över nästa säsong så att denne Pal inte blir en sitting duck. I veckan kom uppgifter om att Pal ska snitta 1,5 poöng på den 16 matcher som återstår av säsongen. Snabb huvudräkning avslöjar att det är alltså 24 poäng Pal måste ta för att vara helt säker på att få träna laget även nästa säsong. Det är ord och inga visor.

Samtidigt kan undertecknad inte låta bli att förundras över spelarnas mentala styrka. Vi slog alltså bremen borta med 4-1 i premiären. Alltså borde det vara enkelt att frambringa positiva minnesbilder av att möta Bremen. Istället är allt bara ångest och vi förlorar med 1-4. Även förra säsongen fick vi vara med om något liknande då vi först vann borta mot Köln med 4-0 för att sedan förlora med 0-5 hemma mot samma lag bara några månader senare.

Nu måste vi alla dra åt samma håll om detta ska gå vägen. Vi kan bara hoppas och tro att Pal lyckas väcka grabbarna innan det är för sent. En första fingervisning får vi imorgon då Hertha gästar Frankfurt. Då vill vi se en helt annan intensitet.

Match lördag 15.30

HERTHA BSC: Schwolow,-Pekarik, Torunarigha, Stark, Plattenhardt,-Tousart, Guendouzi, Lukebakio, Darida,-Cunha & Cordoba.

Alexander Carlsson2021-01-29 22:16:11
Author

Fler artiklar om Hertha BSC