Lagbanner
Ostseestadion, 2023-11-05 13:30

Hansa Rostock - Hertha BSC

Inför: FC Hansa Rostock - Hertha BSC
Tar Hertha sin tredje seger på en vecka imorgon mot Hansa?

Inför: FC Hansa Rostock - Hertha BSC

Med två segrar på fem dagar är det ett harmoniskt Hertha som åker de 23 milen norrut till Östersjökusten för möte med ett formsvagt FC Hansa Rostock. Väderprognosen utlovar klassiskt kuststadsväder, hög luftfuktighet, regn och blåst.

Pál Dárdai hade all anledning att vara nöjd med lagets insats mot Mainz i cupen och blir det en lika bra insats imorgon är chansen till tre poäng oerhört goda då vi möter ett formsvagt Hansa med fyra raka förluster och sju förluster på de åtta senaste där den senaste kom så sent som i onsdags då de åkte ut mot 1. FC Nürnberg efter förlängning i DFB-Pokal. De har bara sju mål på de sju senaste ligamatcherna vilket är positivt för oss då vi har vårt ordinarie mittbackspar Kempf/Leistner avstängda. Pál sade på fredagens presskonferens att han har några idéer om vilka som ska spela i mittförsvaret på söndag och något som är positivt är att Gechter tillgänglig igen efter sin skada och han hoppade in på tilläggstid senast, men frågan är om han är tillräckligt fit för att starta?

Hertha har en förmåga att blanda och ge i sina matcher där vi framför allt haft problem att komma upp i nivå på bortaplan där vi har två segrar och fyra förluster. De bästa insatserna har kommit hemma på Olympiastadion och imorgon väntar ogästvänlig miljö på Ostseestadion med regn, rusk och vind i kuststaden. Det finns även stor risk att det kommer bli väldigt oroligt på läktaren då lagens fans har en stökig historia när de mötts. Senaste mötet mellan lagen var i första omgången av cupen säsongen 2017/18 då lagens fans sköt raketer mellan varandra och i Rostock så är hemma- och bortastå belägna bredvid varandra vilket ökar risken för ociviliserat beteende. Jag hoppas att det blir hyfsat lugnt imorgon, men jag befarar att det finns grupperingar från båda sidor som kommer bidra till en negativ bild av den tyska fanskulturen.

Hertha och Hansa är de enda lagen i Zweite som ännu inte har spelat oavgjort den här säsongen så utifrån det är oavgjort i morgondagens match inte troligt. Vid seger avancerar Hertha hela fem placeringar med bara tre poäng upp till kvalplatsen.

Bara en kort stund efter slutsignalen lottas åttondelsfinalerna i DFB-Pokal så det finns flera skäl att vara exalterad inför morgondagen.

Trolig startelva: Ernst – Kenny, Dárdai, Klemens, Karbownik – Bouchalaikis, Zeefuik – Winkler, Prevljak, Reese – Tabakovic

Spelplats: Ostseestadion
Avspark: 13:30
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-11-04 17:29:55
Author

Fler artiklar om Hertha BSC