Lagbanner
VELTINS-Arena, 2023-04-14 20:30

Schalke 04 - Hertha BSC

Inför: FC Schalke 04 - Hertha BSC. Ångestladdat bottenmöte väntar
Kevin-Prince Boateng har bara sju matcher kvar innan han avslutar karriären. Leder han Hertha till nytt kontrakt?

Inför: FC Schalke 04 - Hertha BSC. Ångestladdat bottenmöte väntar

Ikväll är det dags för en spännande källarduell då Bundesligas två sämst placerade lag möter varandra. Storklubbarna Hertha BSC och FC Schalke 04 har mycket gemensamt, båda föreningarnas färger är blått och vitt, underpresterar sett till vad de borde vara kapabla till, lider av svag ekonomi på grund av grov misskötsel och kaos råder i respektive styrelserum. En ångestmatch av kolossal karaktär väntar ikväll på Veltins Arena i Gelsenkirchen.

Herthas påskfirande blev nedstämt efter en ytterst rättvis förlust hemma mot RB Leipzig. Trots att solen sken och värmde Ostkurve när matchen startade så hade Hertha inte mycket att säga till om och ett sent mål på hörna i första halvlek räckte för att Leipzig skulle åka hem med samtliga poäng. Då VfB Stuttgart vann sin match mot Bochum innebär det att Hertha trillade ner på nedflyttningsplats.

Hertha har under 2023 endast två segrar på tolv ligamatcher och ikväll väntar sämsta laget i ligan och inte ens då är tron särskilt stor på att det ska bli en seger. Det säger ändå ganska mycket om vilken situation laget befinner sig i. Schalke har däremot ryckt upp sig under året och har bara fyra förluster så här långt där de även har spelat oavgjort sex gånger. Herthas tränare Sandro Schwarz var som vanligt på presskonferensen optimistisk inför matchen och menar på att så länge vi spelar vårt spel så finns det goda möjligheter att resa hem med tre poäng. Det är något vi har hört så många gånger under säsongen, men tyvärr är spelarna och laget inte tillräckligt bra för att vara ett stabilt mittenlag som jag ibland får uppfattningen om att det finns folk inom Hertha som tror.

I veckan informerade Thomas Herrich, affärsdirektör, att det kommer råda nya besparingskrav i Hertha nästa säsong och personalkostnaderna ska sjunka från 100 miljoner € till omkring 70 miljoner € och detta rör inte enbart spelarlöner utan även andra tjänster inom föreningen. Han påpekade även att föreningen kommer att överleva en nedflyttning, men att svångremmen då måste dras till hårdare.

För mig är matchen i kväll något som kommer att definiera resten av säsongen, förlorar vi ikväll tror jag att det är kört. Då är vi för första gången den här säsongen sist i tabellen och då har jag svårt att se hur spelarna ska kunna ta sig i kragen och psykologiskt kunna omvandla det till bra prestationer framöver. Det har varit nära degradering flera säsonger i rad och jag tror inte att laget har det i sig att klara det en gång till om det blir förlust ikväll.

Avspark: 20:30
Spelplats: Veltins Arena
Streaming: DAZN, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-04-14 10:47:28
Author

Fler artiklar om Hertha BSC