Lagbanner
Inför Frankfurt-Hertha BSC
Per Skjelbred tycks starta I dagens match mot Frankfurt.

Inför Frankfurt-Hertha BSC

Kan Hertha skrälla mot det nya poplaget Eintracht?

Hertha tog tyvärr inte chansen att bryta den negativa spiral som laget just nu befinner sig i. Mållöst mot seriens sämsta lag i en tillställning som var lika menlös som det låter. Tragiskt att inte kunna bjuda publiken på större underhållning när Hannover kom på besök. De chanser som Hertha skapade kunde man räkna på ena handens fingrar. Jag förstår att publiken håller sig borta när underhållningen är så undermålig. Nu är det fyra matcher kvar under avgående tränare Pal Dardai´s regim. Hoppas den gode Pal får smaka segerns sötma åtminstone en gång till innan han lämnar in passerkortet.

Om stämmningen är dämpad i Berlins västra delar så är det eufori i Frankfurt. Detta Eintracht som gått som en slåttermaskin genom Europa och krossat allt som kommit i dess väg. Cypern har fallit. Marseille har fallit. Rom har fallit. Ukraina har fallit. Milano har fallit och nu senast föll även Lissabon för den väloljade maskinen som kallas SGE.

Mannen bakom verket kommer från Österrike och heter Adi Hutter eller Adolf H den andre om ni så vill. Denne man får Eintrachtfansen att tro att Frankfurt är världens medelpunkt och den högsta civilisationen. Nu väntar Chelsea i semifinalen. Frankfurt inleder hemma och skulle Eintracht få med sig ett gångbart resultat inför returen så lär vi se den största invasionen av London sedan kriget. Säkert kommer hundratusentals Eintrachter då sluta upp och kanske det låter såhär på Londons gator:

Stamford Bridge is falling down, falling down, falling down. Stamford Bridge is falling down, hier kommt die Eintracht! Må det ske då Chelsea är en klubb som har haft sådana osympatiska personer som Dennis Wise, Ashley Cole, Ken Bates, Peter Osgood och John Terry i sina led. Därför är det lätt att ta ställning En seger för Eintracht i detta dubbelmöte skulle täppa till truten på den mest inbitne anglofil. Hela Tyskland står bakom Frankfurt.

I ligan går det nästan lika bra. Med fyra omgångar kvar har SGE den viktiga fjärdeplatsen, som innebär Champions League. Två pinnar ner till Gladbach och Leverkusen. Tre ner till Hoffenheim så Frankfurt har en spännande avslutning av säsongen att se fram emot och kommer garanterat spela i Europa även nästa säsong, vilket är roligt att kunna konstatera.

Det är ju bara tre år sedan Frankfurt tvingades kvala sig kvar i Bundesliga och nu flyger man högre än på länge. Mycket välförtjänt att sportchef Fredi Bobic blivit utsedd till årets man av ansedda Kicker. Den utväxling som Eintracht haft de senaste tre åren är faktiskt anmärkningsvärd.

Mot bakgrund av detta så är det inte konstigt att SGE går in i eftermiddagens match som rätt tunga favoriter. Motivationen och formen talar för detta. På pappret har Hertha ett jämbördigt lag och vann även hemmamötet med 1-0. Skulle Hertha få första målet kan en skräll vara möjlig annars kan det rinna iväg.

Match i eftermiddag på Commerzbank-Arena, Frankfurt. Sven Jablonski dömer.

Troligt lag Frankfurt: Trapp,-Abraham, Hasebe, Hinteregger,-Fernandes, Rode,-da Costa, Kostic,-Gacinovic, Paciencia, Rebic

HERTHA BSC: Jarstein,-Lazaro, Klünter, Rekik, Mittelstädt,-Skjelbred, Lustenberger,-Duda, Kalou, Dilrosun,-Selke

Alexander Carlsson2019-04-27 08:26:57
Author

Fler artiklar om Hertha BSC