Lagbanner
HDI Arena, 2023-11-24 18:30

Hannover 96 - Hertha BSC

Inför Hannover 96 - BSC.
Ett stort bortafölje väntar ikväll.

Inför Hannover 96 - BSC.

Årets sista landslagsuppehåll är till ända och vi kan äntligen ta oss an en helg fullsmetad med ligafotboll och för Herthas del väntar bortamatch mot topplaget Hannover 96.

Under uppehållet spelade Hertha en träningsmatch mot Regionalligalaget Altglienicke och vann komfortabelt med 4-0 och det var mest bänkspelare som fick lite matchtempo i kroppen. Tio a-lagsspelare var iväg och representerade sina landslag på olika nivåer där prestationer och resultat var svajiga för en del spelare.

Hannover återfinns efter 13 spelade matcher på fjärdeplats endast två poäng bakom HSV som innehar den sista direktplatsen till Bundesliga. Hemma på Niedersachsenstadion har de varit starka med fyra segrar, en oavgjord och en förlust samt 15:4 i målskillnad. Enda förlusten kom mot just HSV och på bortaplan har de som oss varit beskedliga. Båda laget vet dock var målet så det är troligt att det kommer bli en del måljubel under kvällen. Vi har taktiskt sett lite bättre och bättre ut för var match och kvällens kamp blir därmed en bra värdemätare för hur långt vi har kommit och var vi står just nu.

Fast vi hittas på tolfte plats i tabellen har vi bara sex poäng upp till kval, men samtidigt bara tre poäng ner till den nedre kvalplatsen och då halva säsongen snart är spelad är det viktigt att vi börjar hitta rätt i försvarsspelet och tar viktiga poäng på bortaplan då de insatserna har lämnat mycket att önska. Väderleken ikväll är +4, blåsigt och risk för regn, ett för mig riktigt bra fotbollsväder då man måste visa starkt psyke för att kunna prestera bra. Jag hoppas att den mentala styrka visas upp ikväll då tränare Dárdai genomgående under hösten pratat mycket om att laget måste visa upp sitt psyke då det varit ett problem eftersom laget fallit ihop lite för ofta under matcherna.

Biljetterna som vi först tilldelades gick åt som smör i solen och när Hannover sedan lade ut samtliga biljetter till fri försäljning så har Herthaner köpt upp flera sektioner på Südtribüne efter en massiv kampanj från supporterhåll att alla ska till Hannover. Ett stort och starkt bortafölje väntar och förhoppningsvis är det vi som kommer lämna stadion med glada mungipor ikväll.

Trolig startelva: Ernst – Kenny, Kempf, Leistner, Zeefuik – Dárdai, Klemens – Winkler, Niederlechner, Reese - Tabakovic

Avspark: 18:30
Spelplats: Niedersachsenstadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-11-24 10:30:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC