Lagbanner
Olympiastadion, 2024-02-16 18:30

Hertha BSC - Magdeburg

Inför: Hertha BSC - 1. FC Magdeburg
Haris Tabakovic väntas vara tillbaka efter att ha missat förra omgången p.g.a. sjukdom.

Inför: Hertha BSC - 1. FC Magdeburg

På fredagskvällen välkomnar Hertha BSC det mest framgångsrika laget från Sachsen-Anhalt, 1 FC Magdeburg i en härlig fredagsfight. Då det är mindre än 15 mil mellan städerna väntas storpublik och en behaglig temperatur då våren är i antågande. Kommer Hertha ta sin andra raka seger efter att ha inlett 2024 skakigt?

Mötet mellan lagen i början på september var en märklig tillställning. Hertha ledde matchen hela fyra gånger, men Magdeburg kom tillbaka gång på gång och vann till slut med 6-4, den målrikaste matchen hittills i Zweite den här säsongen.

Pál Dárdai var optimistisk och uppsluppen på onsdagens presskonferens då 24 spelare var med på träningen och flera spelare är på väg tillbaka efter sjukdom som spritts i laget de senaste veckorna. Han tyckte att samarbetet mellan Barkok och Bouchalakis fungerade bra på det centrala mittfältet vilket har varit vår stora akilleshäl den här säsongen. Leistner är tillbaka i mittförsvaret efter sin avstängning och väntas ta plats bredvid Klemens som gjorde en riktigt bra insats senast mot Fürth. Marc-Oliver Kempf gjorde illa ledbandet i foten och kommer bli borta ett tag vilket ger Klemens en jättechans att spela till sig en startplats resten av säsongen. Pál anser att uppflyttning inte är prioriterat den här säsongen även om det bara är åtta poäng upp med tretton matcher kvar. Den här säsongen är en mellansäsong som skall bära frukt framöver och en placering på övre halvan är en rimlig förväntan.

Tabellmässigt skiljer det fyra placeringar mellan lagen, men bara två poäng och även om det blir seger så kommer vi inte klättra i tabellen, men kan vi förlust samtidigt som lagen under oss vinner falla fem placeringar. Vinsten senast var viktig för moralen och det gäller för laget att visa att de även kan vinna inför storpublik. Endast en gång den här säsongen har laget vunnit hemma på Olympiastadion när det vara fler än 50 000 åskådare och det var i åttondelsfinalen mot HSV som vanns efter straffar. I övriga matcher har det blivit idel förluster utom mot Karlsruhe där poängen delades broderligt. Inom kort kommer både Schalke 04 och Hansa Rostock på besök och det kommer även bli över 50 000 även på de matcherna.

Magdeburg har enbart släppt in två mål på fyra matcher under 2024, men Hertha brukar vara inblandade i målrika tillställningar där 17 av 21 ligamatcher slutat med minst tre mål. Nu när Reese är frisk och Tabakovic förväntas vara tillbaka så har de goda chanser att luckra upp bortalagets försvar och ge hemmapubliken anledning att jubla flera gånger under kvällen. Hertha brukar vara offensivt lagda på hemmaplan medan det Titz-ledda Magdeburg försöker minimera ytor samt koncentrera sig på att undvika förlust när de spelar på bortagräs. I deras senaste match slog de som första lag den här säsongen serieledande St. Pauli med 1-0 och de åker de 15 milen med gott mod.

Det väntas komma runt 50 000 åskådare och temperaturen ska enligt prognosen ligga på 12-13 grader.

Förväntad startelva 4-2-3-1
                      Ernst
Kenny, Leistner, Klemens, Karbownik
         Bouchalakis, Barkok
       Scherhant, Dárdai, Reese
                  Tabakovic

Avspark: 18:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-02-15 21:30:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC