Lagbanner
Inför Hertha BSC-Augsburg
Hertha´s spel gör oss deppiga. Får vi jubla över en vinst på lördag eller läsa om ett tränarbyte?

Inför Hertha BSC-Augsburg

Tyvärr måste vi konstatera att Hertha stod för ännu en svag insats i derbyt och förlorade klart. Pal Dardai erkände att Union var det bättre laget och att Hertha förlorade rättvist. Marton Dardai hade en tung dag som mittback och sparkade, i luften vilket gav Awoniyi  fritt  fram till 1-0. Tung uppförsbacke tidigt i matchen och Hertha lyckades aldrig bjuda på något egentligt motstånd, vilket svider något oerhört att behöva konstatera. Sanningen var att Union var närmare 3-0 än Hertha var att reducera till 2-1.

Fokus på Pal Dardai och hans utlovade 20 poäng till juluppehållet. Sju poäng på de fem matcher som återstår. För att tala klarspråk så är det två vinster och ett kryss som ska bärgas innan tomten kommer på besök. Med tanke på hur svagt spelet sett ut hittills under hinrunde så kan man undra hur Pal ska lyckas med den uppgiften? Det måste tära på det egna självförtroendet att ständigt prestera så svaga insatser. Inte undra på att Hertha är fast förankrade i bottenstriden.

Vi får väl se vilka taktiska omdispositioner som Pal gör i ett försök att väcka det egna laget. För blir det inte seger mot Augsburg så måste undertecknad få uttrycka starkt tvivel över om att Pal kommer gå i land med uppgiften sju pinnar på fem matcher. Skulle det gå så illa att Hertha förlorar så skulle det inte förvåna om vi nås av beskedet om tränarbyten efter matchen. Detta är som en cupfinal. Men vi hoppas och tror givetvis att Pal lyckas hitta en vinnande formel.

Gästande Augsburg har också haft en tung inledning på säsongen men lyckades förra helgen vinna över självaste Bayern och nyligen vann även Augsburg klart över Stuttgart. Sådana segrar kan göra susen och medföra vind i seglen. Det känns som om Augsburg är på uppåtgående, vilket är oroande sett ur Hertha perspektiv.

Hertha värvade Marco Richter från just Augsburg under sommaruppehållet och Arne Maier gick motsatt riktning. Vem som blir mest lyckosam under lördagen kan mycket väl fälla tungan på vågen. Intressant match i matchen.

Med tanke på matchen betydelse så känns det som om Hertha måste våga sig på en offensiv satsning i jakten på tre oehört tunga poäng. Preliminärt verkar både Jurgen Ekkelenkamp och Stevan Jovetic starta, vilket känns lovande.

Match lördag 15.30 på Olympiastadion.

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Stark, Dardai, Plattenhardt,-Ascacibar, Serdar, Richter, Ekkelenkamp, Mittelstädt,-Jovetic

 

Alexander Carlsson2021-11-25 21:57:11
Author

Fler artiklar om Hertha BSC