Lagbanner
Inför Hertha BSC-Bayern München
Rune var tillbaka i målet senast och gjorde inte bort sig.

Inför Hertha BSC-Bayern München

Hertha har allt att vinna

Mötet Hertha-Bayern inleder den 20:e omgången. Ett möte som på pappret är varandras motpoler för tillfället. Bayern som vunnit ligan nio år på raken och har ett fast grepp om att vinna denna säsongen också, ställs mot ett Hertha som utan tvekan är het kandidat till att vara säsongens stora besvikelse. Formen är urusel med en ynka pinne  mot bottenkollegorna. Konsekvenserna av detta har vi sett. Ut med både sportchef och tränare.

In med nygammal tränare, Pal Dardai, som fick uppleva en förlust i comebacken med rapporterna skvallrade om att spelet såg lite bättre ut. Intressanta spelarrockader där Rune Jarsteins återkomst i målet var den stora skrällen. Äntligen vågade någon sätte megafloppen Lucas Tousart på bänken. För att kosta 25 mio Euro så är det ett konstigt kroppsspråk fransosen visar upp.

Till den här matchen så undrar alla om Sami Khedira kommer till spel. Mannen med ett CV som ingen i Hertha tidigare ens har varit i närheten av. Vi får se hur Pal väljer att matcha Sami så här i början. Kanske vi får nöja oss med ett inhopp.

Vi får hoppas att dessa förändringar av tränare, sportchef och lite nytt blod i laget ger lite impulser att bygga vidare på. Att Hertha ska skrälla mot självaste Bayern ska vi nog inte sätta för stort hopp till men att på sikt dessa justeringar av truppen bär frukt och Hertha kan börja röra sig uppåt i tabellen. På pappret finns kvalité.

Match fredag kväll. 

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Stark, Torunarigha, Mittelstädt,-Ascacibar, Khedira,-Lukebakio, Guendouzi, Cunha; Piatek

 

Alexander Carlsson2021-02-04 22:05:28
Author

Fler artiklar om Hertha BSC