Lagbanner
Olympiastadion, 2022-08-27 15:30

Hertha BSC - Dortmund

Inför: Hertha BSC - Borussia Dortmund
Fredi Bobic jagar med ljus och lykta efter nyförvärv, men har svårigheter med att locka spelare till den gamla damen.

Inför: Hertha BSC - Borussia Dortmund

Hertha jagar säsongens första seger, kommer den i eftermiddag hemma mot Borussia Dortmund?

Förra omgången kammade Hertha som väntat noll mot Borussia Mönchengladbach, men där det återigen fanns ljusglimtar i spelet som är värda att bygga vidare på. Om man jämför prestationerna i de två senaste matcherna med hur de inledande två var samt hur de senaste säsongerna sett ut så är det tydligt att prestationerna har blivit bättre. Dessvärre har det inte synts till i poängkolumnen, men säsongen är lång och det gäller att ha tålåmod. Lukebakio har inlett säsongen lovande och visar en kreativitet och vilja som tidigare lyst med sin frånvaro. Matchen förlorades efter en korrekt dömd straff som Plea utnyttjade. Det som även ska sägas är att Christensen räddade den andra straffen som Mönchengladbach blev tilldelade. I samband med den situationen drog Uremovic på sig matchens andra gula kort och är således avstängd idag.

Hertha är just nu på jakt efter en mittback då vi till dagens match bara har två tillgängliga, vilka är Kempf och Dardai. Dardai har varit i frysboxen den här säsongen och förväntas kliva rakt in i startelvan. Det gäller att den Herthafostrade ynglingen tar chansen idag för fortsatt förtroende. Anledningen till att det är skralt på mittbackspositionen är att tidigare nämnda Uremovic är avstängd, Gechter har tränat individuellt efter sjukdom och är väldigt osäker till spel samt att Boyata, Stark, Torunarigha och Rekik har lämnat under sommaren. Tysk press skriver att Bobic varit i Buenos Aires i veckan för att förhandla med uruguayanen Agustin Rogel vars kontrakt går ut vid årsskiftet. Med tanke på den rådande situationen är det inte omöjligt att Hertha vill köpa loss honom redan nu.

Hertha har svårt att locka publik till Olympiastadion då den är överdimensionerad för klubben, men det finns tre matcher som de senaste säsongerna alltid varit utsålda och det är mot Bayern München, Union Berlin och Dortmund. Tyvärr verkar den sviten brytas idag då det är drygt 3600 osålda biljetter i nuläget och jag som just nu sitter i ett regntungt Berlin där det även varnas för åska senare under dagen har svårt att se att majestätiska Olympiastadion kommer vara fylld till bristningsgränsen. Förra säsongens möte mellan lagen i huvudstaden minns vi Herthaner med glädje. Underläge 0-1 i halvtid vändes till seger med 3-2 efter dubbla mål av Marco Richter. Jag hoppas vädret till trots att Herthas spel värmer denna eftermiddag och att vi får samma utgång som förra säsongen.

Förväntad startelvan: Christensen – Plattenhardt, Dardai, Kempf, Kenny – Tousart, Serdar, Sunjic – Ejuke, Kanga, Lukebakio.

HA HO HE
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-08-27 08:16:15
Author

Fler artiklar om Hertha BSC