Lagbanner
Inför Hertha BSC-Dortmund
Hade helst velat visa en bild på Niklas Stark, som blivit uttagen till det tyska landslaget. Men hittade ingen bra bild på honom. Så det får bli denna istället.

Inför Hertha BSC-Dortmund

Lördagens kvällsmatch kommer från Olympiastadion, Berlin.

Stort grattis säger vi till Niklas Stark! Vår försvarare har blivit uttagen till Tysklands kommande landskamper mot Serbien och Holland. Ska bli spännande att följa Niklas i dessa matcher och se vad han kan åstadkomma. Roligt för Hertha som klubb att kunna bidra till die mannschaft. Ett kvitto på att satsningen på lite yngre spelare som inledes för några år sedan betalat sig.

Annars fortsätter den schizofrena säsongen. Förra helgen blev det rättvist förlust nere i Freiburg, där hemmalaget ville mera. Jobbigt att behöva konstatera detta. Hertha har ju under säsongen stått för prestationer på riktigt hög nivå. Dubbelvinsterna mot Gladbach och naturligtvis hemmasegern mot självaste Bayern. Sedan kastar vi borta detta genom att förlora mot lag som Freiburg, Düsseldorf och Stuttgart på ett nonchalant och oinspererat sätt. Hertha är verkligen Bundesligas motsvarighet till Dr Jekyll och Mr Hyde. Kanske ett samarbete med en idrottspsykolog vore något att titta närmare på till kommande säsonger.

För som supporter till detta lag drivs man allt närmare hjärtinfarkten. Vissa dagar får man uppleva storartade vinster. Andra dagar ser det så lojt ut att man blir ledsen och frustrerad. Något måste hända på denna fronten. Visst har skadeläget, framförallt i höstas, påverkat en del. Jag upplever att det är ett mentalt problem. Men ikväll inför mer eller mindre fullsatta läktare kanske Hertha kan tända till igen och bjuda oss som följer laget på en fin insats?

Senast Hertha gick i clinch mot Dortmund hade de gulsvarta precis kört över Atletico Madrid och blivit tokhyllade inte bara i Tyskland utan i hela Europa. BVB såg ut som blivande mästare av både ligan och Champions League. Med nöd och näppe och en hel del tur lyckades Hertha ändå lämna Westfalenstadion med ena poängen.

Sedan dess har det gått tyngre MarconReus och hans lagkamrater. Utslagna i både cupen och Champions League. Hela avståndet ner till Bayern, som ett tag var nio tio poäng är nu uppätet. Med nio omgångar kvar att spela så har Bayern och Dortmund samma poängskörd. Det kommer bli en jakt ändå in i slutet, vilket ju för oss neutrala är spännande.

Så är det. Dortmund måste gå för segern inför sina tillresta fans. Samtidigt som Hertha har ett av de bästa trackrecords mot topplagen. Redan Bayern, Eintracht och Gladbach har fått åka hem utan poäng. Borde kunna bli en spännande och sevärd match ikväll på Olympiastadion. Avspark 18.30 med Tobias Welz som domare.

Troligt lag BVB: Bürki,-Hakimi, Akanji, Zagadou, Diallo,-Delaney, Weigl,-Sancho, Dahoud, Guerreiro,-Reus

HERTHA BSC: Jarstein,-Stark, Rekik, Torunarigha,-Lazaro, Grujic, Maier, Mittelstädt, Duda,-Kalou & Ibisevic

Alexander Carlsson2019-03-16 10:23:29
Author

Fler artiklar om Hertha BSC