Lagbanner
Inför Hertha BSC-Dortmund
Rock n Roll Reus kommer till stan. Bara att spänna fast säkerhetsbältet. Här lär det gå undan mot tröga herthaner.

Inför Hertha BSC-Dortmund

Ett pånyttfött Hertha skulle resa till Mainz. Vilket skapade vissa förväntningar. Ack så vi bedrog oss. Ett fullständigt hopplöst lag föll ihop och förlorade med hela 0-4. En sådan smärtsamt upplevelse att man inte orkar titta på sammandraget efter matchen. Varför plåga sig själv ännu mer?

Fredi Bobic säger i intervjuer att hans mobil ringer hela tiden. Det borde den göra. Något måste hända under det kommande uppehålet. Såhär bedrövligt kan det inte bara fortsätta. För lite spelare med spetskvalitet och för många truppspelare lyder min egna analys.

Innan uppehållet kommer så ska hinrunde avslutas mot Dortmund med Håland, Reus, Brandt och alla andra storfräsare. Med tanke på Hertha´s ickeförsvar så kan detta rinna iväg. Sådan är känslan. Tyvärr måste man erkänna att det förhåller sig så. Inte ökar våra chanser när Jovetic tvingades utgå skadad och missar matchen. Den ende Herthan som visat något av värde de senaste veckorna.

Gästerna var för några år sedan på väg att att utmana Bayern rejält om herraväldet men känslan numera är att Bayern snarare har utökat sitt avstånd till sin främste utmanare. Det smärtsamma uttåget nyligen ur Champions League är ett talande bevis för mitt påstående. Men mot Hertha är BVB givetvis megafavoriter.

Lika bra att få skiten överstökad så att vi kan ta ledigt några veckor från den misär som utspelar sig framför våra ögon vecka ut och vecka in. Ska bli skönt med lite semester.

Match lördagkväll 18.30 på ett glest Olympiastadion.

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Stark, Boyata, Plattenhardt,-Darida, Ascacibar, Richter, Mittelstädt,-Belfodil & Selke

 

Alexander Carlsson2021-12-17 21:55:34
Author

Fler artiklar om Hertha BSC