Lagbanner
Inför Hertha BSC-Hamburg
Det var ett tag sedan man fick skriva införartikel mot HSV. Spännande dubbelmöte som inleds torsdagkväll på Olympiastadion. I potten en biljett till nästa säsongs Bundesliga.

Inför Hertha BSC-Hamburg

Storpublik väntas till första kvalmötet mellan Hertha och HSV torsdagkväll.

Hertha fick se sig besegrade med 2-1 mot Dortmund och när Stuttgart på övertid gjorde 2-1 på Köln innebar detta att det blir Hertha som får kvalspela.
Under söndagen blev det klart att det blir Hamburg som blir kvalmotståndare efter att Rothosen vänt underläge mot Hansa Rostock.

Med tanke på att Hertha förlorade 19 av 34 matcher och släppte in 71 mål under Bundesligasäsongen, ska vi vara glada och tacksamma över denna möjligheten att rädda kontraktet. Så känner åtminstone undertecknad inför detta dubbelmöte.

Det är bara att försöka lägga de senaste veckornas bakslag mot Mainz och Dortmund bakom sig så gott det går och fokusera på Hamburg. En tuff men möjlig uppgift. Hertha har trots allt slagit lag som Gladbach, Dortmund och Hoffenheim på hemmaplan under säsongen och vid en vinst torsdagkväll sätter vi tryck på HSV inför returen på måndag.

Sedan matchen i lördags har Hertha varit på träningsläger och försökt samla laget inför dessa bataljer. Felix Magath menar att detta inte är worst case scenario och jag kan inte annat än att hålla med. Det lag som visar mest mental styrka kommer förmodligen gå segrade ur dessa dubbelmöten.

Felix Magath. Den store HSV ikonen som var med under lagets storhetsperiod. En del fokus på honom inför matcherna. Sedan han lämnade HSV så har Felix mött HSV flera gånger som tränare för exempelvis Wolfsburg, Stuttgart, Schakle och Bayern. Så Felix har varit i denna sitsen förut.

Inför match har det rapporterats om biljetthaveri då Herthas webbsida kraschade. Det verkar bli mer eller mindre utsålt torsdagkväll när första kvalmatchen går av stapeln. Alltså ca 75 000 åskådare ser matchen på plats. Ca 15 000 från Hamburg väntas så inramningen borde blir förstklassig.

Det som är nytt inför årets kvalspel är att bortamålsregeln är borttagen. I normala fall när det gäller kvalspel så är hemmalaget noga med att inte släppa in ett bortamål inför returen. Med de nya reglerna känner nog båda lagen att de kan anfalla mera och vara mera offensiva i sin approach.

Match 20.30 torsdagkväll

Hertha BSC: Lotka,-Pekarik, Kempf, Boyota, Plattenhardt,-Stark, Ascacibar, Tousart,  Serdar, Richter,- Belfodil

Alexander Carlsson2022-05-18 21:47:39
Author

Fler artiklar om Hertha BSC