Lagbanner
Olympiastadion, 2022-10-02 15:30

Hertha BSC - Hoffenheim

Inför Hertha BSC - Hoffenheim
Tar Hertha säsongens första hemmaseger på söndag?

Inför Hertha BSC - Hoffenheim

Efter förra helgens ofrivilliga uppehåll på grund av landslagsspel är Hertha BSC äntligen tillbaka på Olympiastadion när Hoffenheim kommer på besök på söndag. Då har det gått hela 16 dagar sedan matchen mot Mainz.

Under uppehållet där Hertha hade åtta spelare som var borta med sina respektive landslag spelades det en träningsmatch mot 1. FC Frankfurt som vanns med 8-0. Matchen var till för att hålla igång matchtempot och även om matchen spelades mot ett amatörlag så hoppas man att målskyttet håller i sig även i helgen.

Hertha ligger efter de sju inledande matcherna på plats 13 i tabellen med sex inspelade poäng vilket sett till hur det sett ut spelmässigt borde ha varit fler, men med tanke på att Schwarz är ny tränare inför säsongen samt allt som har hänt i föreningen samt truppen så gäller det att som supporter att ha tålamod och inse att säsongen är lång.
Motståndarna Hoffenheim har öppnat säsongen starkt med 13 poäng och en fjärdeplacering i tabellen där deras två förluster har kommit på bortaplan mot Borussia Mönchengladbach och Borussia Dortmund.

I somras värvades Wilfried Kanga från schweiziska Young Boys och han har under inledningen fått stort förtroende av tränare Schwarz som uttryckligen sagt att han är förstavalet som central anfallare och han har hittills gjort stor nytta i spelet, men har dessvärre inte gjort det så förlösande första målet än. Kanske dags att det kommer nu på söndag inför hemmafansen?

Historiskt har det varit lite spridda skurar med resultaten mellan lagen då Hertha har vunnit två och Hoffenheim tre de senaste fem matcherna där Herthas 3-0 viktoria från vårens möte ligger färskt i minnet. Det får gärna bli en repris i helgen.

Avspark: 15:30 på söndag 2/10
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-09-30 08:40:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC