Lagbanner
Inför Hertha BSC-Köln
Jessic Ngankam har just gjort det avgörande målet mot Schalke och skriker ut sin glädje. Unge Jessic lär får chansen från start då alla andra alternativ är skadade eller avstängda. Må Jessic ta den chansen!

Inför Hertha BSC-Köln

60:e mötet mellan Hertha och Köln lördageftermiddag. Vinst för Hertha och Köln är i princip ute.

Hertha höll för favorittrycket och lyckas bärga tre poäng med sig hem. Därmed har bottenstriden följande utseende med två matcher kvar:
13) Hertha 34 p, -10 i målskillnad
14) Augsburg 33 p, -17 i målskillnad
15) Bremen 31 p, -17 i målskillnad
16) Bielefeld 31 p, -28 i målskillnad
17) Köln 29 p, -27 i målskillnad

En poäng kommer alltså räcka för att hålla Köln bakom sig i tabellen. Skulle Hertha ändock förlora mot Köln samtidigt som Bielefeld och Bremen också förlorar så är kontraktet klart ändå. Skulle Bremen vinna borta mot Augsburg så tvingar detta isin tur att Augsburg måste vinna borta mot Bayern för att kunna passera oss. Samtidigt som Hertha möter Köln så ställs Bielefeld mot Hoffenheim och Augsburg-Bremen. Spännande så det förslår

Synd bara på alla skador och avstängningar som minimerar pal Dardai´s förutsättningar. Piatek fick kliva av skadad Darida fick sitt femte gula och Dodi Lukebakio drog på sig två gula inom loppet av den dryga halvtimme den fick spela sedan innehoppet. Pal Dardai var inte glad och menar att ett sådant beteende kan man inte acceptera. Med så många offensiva pjäser borta så får Pal Dardai försöka laborera så gott det går med det han har. Jessic Ngamkam lär spela på topp efter sitt avgörande mål. Javairo Dilrosun och Radonjic tar hand om kantspelet. Sedan finns hyfsat snabba spelare som Lukas Klünter, Matt Leckie, Daishawn Redan och Zeefuik att byta in om orken skulle tryta eller om Hertha måste jaga ikapp..

Fördelen för Hertha är att det är Köln som måste bryta status quo. Det är tveksamt om en poäng räcker för gästerna. Visserligen har Köln Schalke hemma i sista matchen, som borde vara en straffspark. 33 poäng räcker inte till att nå varken Hertha eller Augsburg och skulle sedan Bremen eller Bielefeld lyckas ta en vinst så räcker knappast ett kryss. Kölm måste gå för seger med Friedhelm Funkel som avgående tränare. I veckan blev det ju klart att Steffen Baumgartl tar över nästa säsong oavsett om Funkel lyckas med sitt uppdrag eller inte. Opsykologiskt kan tyckas. Inte blir väl Friedhelm Funkel mera motiverad av detta.

Positivt är att Sami Khedira tycks kunna spela och lär bilda mittfält ihop med Santiago Ascacibar, som var riktigt övertygande senast. Niklas Stark vilades mot Schalke och är ett alternativ. Eduard Löwen finna även han att tillgå om Lucas Tousart behöver vila. Pal Dardai vet bäst hur kroppsspråket ser ut bland sina spelare och till nästa match är det en hel vecka.

Igår inkom även nyheten att Rune Jarstein signerat ett nytt kontrakt och blir kvar i Hertha ett tag till. Det är väl ganska klart att Alexander Schwolow är nummer ett och den målvakt som Hertha kommer satsa på. Skönt med Rune som backup.

Match 15.30 lördag. Vi hoppas ca 17.30 kunna konstatera att Hertha klarat nytt kontrakt. Annars har vi ny matchboll nästa helg.

HERTHA BSC: Schwolow,-Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt,-Ascacibar, Khedira, Stark, Radonjic, Dilrosun,-Ngankam

Alexander Carlsson2021-05-14 14:25:17
Author

Fler artiklar om Hertha BSC