Lagbanner
Inför Hertha BSC-Köln
Ovisst möte när svårspelade Köln kommer på besök. Kan Hertha återupprepa den sensationella andra halvlek som vi gjorde mot BVB kan det bli ett muntert slut trots allt på Olympiastadion

Inför Hertha BSC-Köln

Hertha låg under mot Dortmund i halvtid och mörka moln började samla sig på himlen. Sedan inträffade något remarkabelt. Hertha spelade sin bästa fotboll under hela hinrunde och vände 0-1 till vinst 3-2 och visade att det fortfarande finns gott gry i den gamla damen. Därmed andas vi Herthaner  framtidstro och har kunnat fira jul och nyår med någorlunda sinnesro.

Den stora frågan är nu om Hertha kan fortsätta i samma hjulspår när säsongen fortsätter efter juluppehållet. Kluriga Köln kommer till ett öde Olympiastadion. Gästerna tvingades kvala sig kvar i våras men har varit en positiv överraskning med sina 25 poäng och har närmare till toppen än botten. Mycket tack vare ett tränarbyte till Steffen Baumgartl, som lett till ett rakare spel där Anthony Modeste med sin tyngd vräker in mål. Här måste Hertha se upp. Framförallt vid fasta situationer.

Tidigare idag blev det klart att polacken Piatek lånas ut till Fiorentina resten av säsongen. För två år sedan då Piatek anslöt var Jürgen Klinsmann tränare i Hertha. Därefter har Bruno Labbadia samt Pal Dardai passerat revy och Tayfun Korkut tillkommit. När Piatek reflekterar över sin tid i Hertha så lär han skaka på huvudet och undra hur en klubb kan skötas på ett sådant sätt. Säkert kommer Piatek skylla på dessa omständigheter till att att han aldrig på riktigt lyckades etablera som en given förstestriker under tiden i Hertha. Men vi minns målen mot Union i derbyt.

Personligen hade undertecknad trott att det skulle ha hänt mera med Hertha under transferfönstret. Men det har varit ovanligt lugnt. Vi får se vad som händer under återstående tid innan fönstret stänger. Fler avgångar och fler nyförvärv är att vänta.

Segern mot Dortmund satt fint och det ska bli spännande och se om Hertha kan komma upp lika stort i genom med firma Richter, Belfodil och Jovetic? En någorlunda ordinarie startelva är att vänta trots dessa coronatider. Nye Fredrik André Björkan är en av spelarna i Hertha som drabbats av corona och därmed blir det ingen debut för norrmannen. Även lägkapten Boyota är borta v samma orsak. 

Match söndag med avspark 15.30

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Stark, Torunarigha, Mittelstädt,-Serdar, Darida,-Richter, Belfodil, Ekkelenkamp-Moalida

Alexander Carlsson2022-01-08 20:59:20
Author

Fler artiklar om Hertha BSC