Lagbanner
Inför Hertha BSC-Schalke
Schalke var länge en mardrömsmotståndare för Hertha och vi fick vänta tio år på en seger. På senare år har vi dock lyckats jämna ut statistiken.

Inför Hertha BSC-Schalke

I kväll möts Hertha och Schalke för 70:e gången i Bundesliga.

Hertha fick en härlig start på vårsäsongen då Nürnberg kunde besegras på bortaplan med 3-1. En rättvis seger där vår offensiv visade prov på fina kombinationer. Framförallt Vedad Ibisevic stod ut. Först ett fint mål efter samspel med Davie Selke, seden en mästerlig touch när han frispelar Ondrej Duda. Vi hoppas naturligtvis att våra offensiva lirare även kan hitta förbi Schalke´s försvar senare i kväll.

Under veckan har det kommit fram att Pal Dardai har en klausul i sitt kontrakt som måste sägas upp senast 15:e December av antingen honom själv eller av Michael Preetz, sportchef i Hertha. Om så inte sker fortsätter Pal Dardai som tränare. Vi vet alltså redan nu att när säsongen 2019/20 inleds att Pal Dardai kommer vara tränare.

När det stod klart att Kevin-Prince Boateng hade kritat på för självaste Barcelona så valde Pal Dardai att lansera den forne Herthaprodukten som sin efterträdare och menade att Kevin-Prince har under åren samlat på sig mycket erfarenhet som spelare för klubbar som Tottenham, Dortmund, Milan, Schalke och nu Barca och var en av de bästa på planen när Eintracht överraskande slog Bayern i cupfinalen i våras. Pal Dardai är övertygad om att Kevin-Prince kan bli en bra tränare om han väljer den stigen efter spelarkarriären är slut.

Mera tränarsnack. Det står ju klart att vår andretränare, Rainer Widmayer, kommer lämna oss efter säsongen och flytta hem till Stuttgart. Därmed är processen att hitta en lämplig assisterande coach igång. Två namn sägs vara intressanta i dagsläget men som ännu inte är offentliggjorda. Vi följer denna process och återkommer när vi har mera att förtälja.

På spelarsidan har även klarhet skapats. Efter Jordan Torunarigha har även nu Per Skjelbred förlängt sitt kontrakt. Igår valde även Palko Dardai att förlänga sitt kontrakt till 2021. Den sistnämnde anses vara en oslipad diamant och ha en fin karriär att vänta bara han matchas klokt. Tycker att Palko har gjort det bra de gånger han fått spela. Mestadels inhopp men även en några matcher från start. Ett korrekt beslut.

Efter en tung start på säsongen har "Die Knappen" tryckt på knappen och tagit några segrar. Därmed skapat visst utrymme neråt i tabellen där kvartetten Augsburg, Stuttgart, Hannover och Nürnberg huserar. I grund och botten är Köningsblau bättre än dessa lag och bör kunna lämna bottenstriden för gott och istället titta uppåt i tabellen. Att försvara sin titel som Vizemeister blir nog en övermäktig uppgift.

I grund och botten besitter Schalke mycket kvalité och har som sagt börjat röra på sig. Gjorde flera stora värvningar i somras. Sebastian Rudy, Mark Uth, Salif Sané bara för att nämna några. Kanske det har varit för stor omsättning på spelarfronten med alla nya namn. Det tar sedan tid att bli ordentligt samspelta. Lite överraskande har Dominic Tedesco valt att placera lagkaptenen Ralf Fährmann på bänken för att i stället satsa på unge Alexander Nübel mellan stolparna.

Troligt lag Schalke: Nübel,-Caligiuri, Sané, Nastasic, Oczipka,-Stambouli, Rudy,-Schöpf, Uth, Konoplanka,-Skrzybski

Avspark fredagkväll 20.30 på Olympiastadion, Berlin. Felix Brych kommer döma.

HERTHA BSC: Jarstein,-Stark, Lustenberger, Rekik,-Lazaro, Maier, Grujic, Duda, Plattenhardt,-Ibisevic & Selke

 

Alexander Carlsson2019-01-25 09:10:48
Author

Fler artiklar om Hertha BSC