Lagbanner
Inför Hertha BSC-Stuttgart
Rune Jarstein gör idag sin sista match för säsongen och har genomgående varit en av de bästa I laget. Tack för denna säsong och på återseende!

Inför Hertha BSC-Stuttgart

En av de bättre insatserna på senare tid borta mot Frankfurt. Hertha höll spelet väl uppe och i matchens slutskede fick Per Skjelbred ett friläge med Kevin Trapp. En mera van målskytt hade behärskat bredsidat in bollen i en sådan situation. Istället blev det mållöst med mersmak, vilket kändes som ett steg i rätt riktning efter flera tvivelaktiga insatser.

Bara att hoppas Hertha kan hitta samma nivå på spelet idag och förhoppningsvis avgå med segern inför den egna publiken. Inte sedan Mainz hemma har det blivit vinst och det är ju ett tag sedan. Hertha´s publik är minst sagt luttrad. En seger till vill vi få uppleva innan vi gör bokslut för denna säsong.

Lukas Klünter drog på sig två gula kort förra matchen och är således avstängd. Rune Jarstein ska göra ett ingrepp i sitt ena knä och detta blir hans sista framträdande denna säsongen. Vi får hoppas att Rune kan hålla nollan och hjälpa Hertha till segern. Annars blir det i det stora hela samma lag som senast.

Gästande Stuttgart tog förra helgen en tung seger under nye tränaren Nico Willig. En vinst som gör avståndet ner till Nürnberg och Hannover under strecket betryggande. I och med Schalke´s oväntade seger i derbyt så är det sex pinnar upp till Köningsblau med bara tre matcher kvar. Kvalplatsen tycks alltså vara vikt åt Stuttgart. Där motståndet verkar bli någon av HSV, Union eller Paderborn.

Hur Stuttgart ska förhålla sig till de tre matcher som är kvar blir den stora frågan. Ska man spara sina tongivande spelare för att undvika skador eller avstängningar? Eller hur går tankegångarna nere i Schwaben? Att klubben måste samla sig och få alla att dra åt samma håll blir kanske den största utmaningen.

Med tanke på den lysande vår de rödvita hade förra säsongen då man som nykomling slutade sjua. Hade Bayern vunnit cupfinalen så hade det istället varit Stuttgart som hade varit ute på äventyr i Europa och fått mäta sina krafter med Marseille, Lazio, Inter  Benfica och Chelsea. Extra bittert att det är den forne kelgrisen Fredi Bobic, som är mannen bakom Frankfurt´s uppgång.

Att nu istället kastas in i ett ovisst kvalspel där Stuttgart har allt att förlora försätter den annars så stolte schwaben i ett visst sinnestillstånd. Stuttgart är ju en av de stora klubbarna inom den tyska fotbollen och att laget nu åter måste försvara sin plats i finrummet bara några år sedan man åkte ur framkallar ångest. Hur har det kunna bli såhär. Varför gär inte Mario Gomez några mål längre. Hur kan en annars så lysande målvakt som Ron-Robert Zieler göra de mest häpnadsväckande tabbar? Hur kan detta talangfulla lag spela så långt under sin kapacitet? Under säsongen har varken Tayfun Korkut eller Markus Weinzierl lyckats lösa den gordiska knuten och själva blivit entledigade.

Oroväckande är att en del av spelarna tycks vara på väg bort. Världsmästare Benjamin Pavard ska redan har skrivit på för Bayern. Att gå in ett kvalspel i vetskap att några av spelarna redan gjort klart med andra klubbar måste kännas obehagligt för den mest inbitne Stuttgartanhängare. Inte heller lagkapten, Christian Gentner, tycks ha kraft att samla trupperna efter sin personliga tragedi då hans pappa gick bort när dessa båda lag möttes nere i Stuttgart i december. Vem visar vägen framåt hos de rödvita?

Vi hoppas vi får se en välspelad match i eftermiddag 15.30 på Olympiastadion, Berlin med Daniel Schlager som domare.

Troligt lag Stuttgart: Zieler,- Pavard, Kabak, Kempf, Sosa,-Castro,-Beck, Aogo,-Didavi, Donis, Gonzalez

HERTHA BSC: Jarstein,-Lazaro, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt,-Grujic, Skjelbred,-Duda, Kalou, Leckie,-Ibisevic



 

Alexander Carlsson2019-05-04 09:41:07
Author

Fler artiklar om Hertha BSC