Lagbanner
Inför Hertha BSC-Wolfsburg
Stevan Jovetic gjordes Hertha´s premiärmål denna säsongen. Därmed har Stevan Jovetic gjort mål i samtliga fem stora ligorna i Europa. Samlingen komplett.

Inför Hertha BSC-Wolfsburg

Aj, förlusten mot Köln sved och gjorde ont i själen. Trots tidig ledning genom Jovetic, så kunde Köln tillåtas att ta sig tillbaka in i matchen och överta kommndot. Rättvist kunde getabockarna vända på steken och vinna med 3-1 mot ett passivt Hertha.

Frågetecken för ledarskapet hos Hertha. Hur kunde detta få ske? Någon måste gå i bräschen och sätta ribban. Helst redan lördageftermiddag när Wolfsburg gästar. Med tanke på att Hertha ska till Bayern nästa match, så måste poäng rassla in på kontot. Att inleda serien med tre raka förluster och sedan tvingas jobba sig tillbaka in i ligan  i uppförsbacke är ett dystert scenario och mentalt jobbigt.

Med lite drygt en vecka kvar av transferfönstret så är det rykten om både avgångar och nyförvärv, vilket kan upplevas som störande. Vi behöver få klarhet i vilka spelare som går in i säsongen med 100% engagemang. Allra mest ryktas det om Matheus Cunha, som många anser är våra bästa spelare men som trots sin höga lön emellanåt uppvisar ett lojt kroppsspråk.. Atletico Madrid är det senaste budet efter Leeds och Zenit.

Även Wölfe verkar vara aktiva på transfermarknaden. Ett hett rykte är att Luca Waldschmidt är på ingång. Mannen som en gång i tiden nickade HSV kvar i Bundesliga och tvingade just Wolfsburg till ett ovisst kval. De senaste säsongerna har dock de grönvita stabiliserat sig under först Bruno Labbadia och sedermera Oliver Glasner. En fin fjärdeplats förra säsongen. Lite förvånande att att det läget plockade in Mark van Bommel som ny huvudcoach.

Holländaren fick en tung start på säsongen då i veckan Wolfsburg blev fråntagna sitt avancemang i cupen. Enligt regelverket får ett lag göra maximalt  fem byten om matchen går till förlängning men Mark van Bommel gjorde ett sjätte byte och istället tilldöms Münster som segrare. Samtidigt kan man undra varför inte fjärdedomare uppmärksammar detta. Wolfsburg vann annars programenligt sin premiär hemma mot Bochum med 1-0 och kan spela avslappnat.

Vi förväntar att få se ett revanschsuget och på tårna Hertha första hemmamatchen för säsongen Ännu en passiv och avvaktande insats kommer leda till ett ökat missnöje bland Hertha´s redan hårt luttrade fans. Inte ska vi väl behöva genomlida ännu en säsong med bottenstrid. Räta ut frågetecknet så snabbt som möjligt.med frejdig offensiv och intentioner.

Match lördag 15.30 på Olympiastadion, Berlin

HERTHA BSC: Schwolow, Stark, Boyata, Dardai, Plattenhardt,-Ascacibar, Boateng, Serdar, Jovetic,-Cunha & Selke

 

Alexander Carlsson2021-08-20 13:48:09
Author

Fler artiklar om Hertha BSC