Lagbanner
PreZero Arena, 2023-03-18 15:30

Hoffenheim - Hertha BSC

Inför: TSG 1899 Hoffenheim - BSC
Låt oss skandera; auswärtssieg, auswärtssieg när domare Willenborg blåser av matchen idag.

Inför: TSG 1899 Hoffenheim - BSC

Det är återigen dags för en källarduell när Hertha reser ner till Sinsheim i Baden-Württemberg där ligans sämsta hemma- respektive bortalag ställs mot varandra.

Två poäng på de fjorton senaste ligamatcherna och sju raka förluster, det är Hoffenheims facit när de tar emot den mäktiga huvudstadsföreningen Hertha BSC. Med tanke på Hoffenheims skadelista och hur erbarmligt dåligt de har spelat på slutet så ska det bara kunna sluta på ett sätt, säker bortaseger med 2-0, bara åka ner och städa av dem, men det är Hertha BSC som ska städa av en motståndare. När skedde det senast? Jag har mer ångest än vanligt inför dagens match och det beror helt enkelt på psyket som Hertha har. Det finns de som säger att man ska vara positiv och tro på sitt lag i alla lägen, jag är inte riktigt skapt så. Jag definierar mig som realist och ibland finns det tendenser till att vara lite pessimistisk, men det här grundar sig helt enkelt i mitt supporterskap genom åren. Förvänta dig aldrig något av Hertha BSC för då riskerar bara att bli besviken. Verkligen allt talar för att Hertha ska vinna idag och det är just då jag är som mest rädd.

Hoffenheim ligger sist i Bundesliga med 19 poäng och Hertha huserar på säker mark med 21 poäng. Det är otroligt tight i botten av tabellen och inbördes möten kommer att avgöra vilka lag som firar den 27 maj och vilka som hänger med huvudena. Hertha har samtliga bottenlag kvar att möta och blir det fyra segrar i de matcherna så ska kontraktet vara säkert. Nu ska vi inte drömma oss bort och blicka för långt utan fokusera på dagens möte mot ett av Bundesligas mest hatade lag. Hertha har på de tio senaste bortamatcherna i Sinsheim två segrar, två oavgjorda och sex förluster. Hertha är inte kända för att vara ett starkt bortalag vilket även visar sig i tabellen där vi är det sämsta bortalaget den här säsongen med den otroligt osmickrande raden 1 1 9. Å andra sidan är Hoffenheim ligans sämsta hemmalag så det här är en match som känns väldigt oviss på förhand.

Herthas skadelista är nu nere på tre spelare; Boëtius, Ejuke och Nsona vilket ger Schwarz stor möjlighet att välja och vraka i truppen. Formationen kommer att fortsätta vara 3-5-2 och jag blir inte förvånad om det blir en ändring eller två i startelvan jämfört med den mot Mainz. En glad nyhet är att Ngankam blev uttagen i Tysklands U21-landslag till matcherna mot Japan och Rumänien som spelas nästa helg. Cigerci har varit en otroligt nyttig och bra injektion sedan han anslöt i januari och detta har lett till att den inlånade Sunjic har förpassats till bänken. Sunjic lånades in från Birmingham, ett bottenlag i Championship och föga förväntat har han inte dominerat i Bundesliga. Det mest osäkra är vilket anfallspar det kommer vara idag. Ngankam gjorde mål senast och har gjort det bra när han fått spela, medan Lukebakio som var lagets bästa spelare i höstas ofta har förpassats till bänken sedan ligan återstartade i januari. Niederlechner har varit startspelare sedan han anslöt från Augsburg, men jag tycker inte att det händer något med honom på planen och ser hellre i så fall Jovetic som startspelare. När Jovetic väl är hel och frisk så är han nyttig på planen, men det är bättre att byta in honom i andra halvlek istället för att riskera att genomföra ett byte efter en kvart för att han har en känning i låret eller vaden.

Trolig startelva: Christensen – Dardai, Kempf, Uremovic – Richter, Cigerci, Serdar, Tousart, Plattenhardt – Lukebakio, Ngankam

Spelplats: PreZero Arena
Avspark: 15:30
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-03-18 09:02:38
Author

Fler artiklar om Hertha BSC