Lagbanner
Inför Köln-Hertha BSC
Dedryck Boyata skrev på nytt kontrakt under veckan och skingrade tvivlen kring vart han ska spela kommande säsong.

Inför Köln-Hertha BSC

Mötet Köln-Hertha BSC avrundar den första Bundesligaomgången söndagkväll. På den nygamla avsparkstiden 17.30. Båda lagen vill naturligtvis få en flygande start på den här säsongen och skaffa sig andrum neråt itabellen. Som bekant kommer både Getabockarna och Hertha från svaga säsonger förra året. Den 15:e Maj så lyckades Hertha spela 0-0 mot detta Köln och därmed säkra nytt kontrakt i den näst sista omgången. Genom Sebastian Andersson starka huvudspel lyckades Köln sedan kvala sig kvar genom att vinna borta matchen med hela 5-1.

Nu den 15:e Augusti så ställs lagen emot varandra ånyo i vackra Domstadt och känslan är att vi se ett mera offensivt spel än de bägge 0-0 matcher förra säsongen. Trion Fürth, Bielefeld och Bochum ska de här lagen ha bakom sig när säsongen summeras och lyckas den bedriften så är även kontraktet säkrat och just därför vågar Köln och Hertha släppa lite på handbromsen och utveckla det offensiva spelet.

Hertha lyckades till slut knäcka koden till Meppen och Davie Selke nickade in 1-0 i matchens slutskede. Härligt för Davie som överlägset vann den interna skytteligan i träningsmatcherna. Annars undrar naturligtvis alla om den nybakade OS mästaren Matheus Cunha kommer till spel heller inte. Det har ju spekulerats om just Matheus och Dodi Lukebakio står på försäjningslistan då bägge spelarna inte visar tillräckligt sett till deras höga löner. Dodi visade absolut ingenting mot Meppen och därför kan undertecknad tycka att lite underligt att Dodi verkar vara en man för startelvan.

I veckan stod det klart att Dedryck Boyata förlängt sitt kontrakt och därmed tog död på de transferrykten som omgärdat belgaren på senare tid. Ju tidigare vi får klarhet i hur truppen kommer se ut den kommande säsongen, ju bättre. Istället ryktas Jordan Torunigha bort då han tycker att hans speltid är för liten. 

Även Köln gick vidare i cupen men behövde straffar för att slå ut Carl Zeiss Jena, som spelar i samma regionalliga som Hertha II. De rödvita bytte tränare och Stefan Baumgartl har tagit över och verkar satsa på Anthony Modeste, som hade en kanonsäsong för några år sedan och mäktade med hela 25 mål. Lagkapten Jonas Hector är en trygg ledare för Köln att luta sig emot och Timo Horn kan blanda och ge i målet. 

Köln hade en storhetsperiod under 70 och 80-talet då man var en maktfaktor med ligaguld och ett antal cupguld. De senaste 25-30 åren har dock varit hissåkande melan erste och zweite Bundesliga. Synd för en klubb som har mer än 100000 medlemmar och skänkt så mycket glädje genom årens lopp. Förra säsongen var det nära en ny degradering.

Match Söndag 17.30 på Rhein Energie Arena, Domstadt.

Hertha BSC: Schwolow, Pekarik, Stark , Boyata, Plattenhardt,-Ascacibar, Boateng, Serdar, Richter,-Jovetic & Selke

 

Alexander Carlsson2021-08-14 18:25:31
Author

Fler artiklar om Hertha BSC