Lagbanner
Inför Leipzig-Hertha BSC
Jurgen Ekkelenkamp blev inbytt, vilket vände över vågskålen till Herthas fördel.

Inför Leipzig-Hertha BSC

Hertha lyckades vinna över även den andra nykomlingen och tog därmed ett skutt uppåt i tabellen. Vilket succéinhopp Jurgen Ekkelenkamp stod för. På sin första bollkontakt nickade holländaren in kvittering och störde sedan Fúrthförsvaren så pass att denne gjorde självmål.

Efter en sådan debut så är det många som anser att Jurgen ska spela från start när Hertha beger sig de 20 milen ner till Leipzig för att spela match lördageftermiddag. Detta Leipzig som sedan laget tog sig upp i Bundesliga 2016, stått för topplaceringar och etablerat sig i toppen. Denna säsongen har det gått trögare och laget är redan nu långt efter Bayern och Dortmund. Är detta säsongen Leipzig misslyckas med att nå Champions League?

Bara fyra poäng efter fem matcher innebär att Hertha faktiskt har Leipzig efter sig i tabellen för ovanlighetns skull. Kanske en skräll väntar runt hörnet? Annars har Hertha haft väldigt svårt för just Leipzig. 8 förluster på de 10 möten som spelats lagen emellan. Leipzig brukar skruva upp farten och då brukar Hertha ha svårt att hänga med.

Inför match så låter Pal Dardai meddela att fembackslinjen förblir intakt. Det innebär att Linus Gechter får fortsatt förtroende i backlinjen då Dedryck Boyata är indisponibel. Linus är bara 17 år och har fått många lovord för sina insatser så är långt. Pal Dardai räds inte att ge ungdomarna chansen, vilket är en av Pals styrkor.

Vi hoppas att Hertha i och med segrarna vågar släppa på handbromsen och klarar av att ge Leipzig ett rejält motstånd.

Match lördag 15.30

Hertha BSC: Schwolow,-Gechter, Stark, Dardai, Zeefuik, Plattenhardt,-Ascacibar, Tousart, Ekkelenkamp, Serdar,-Selke

Alexander Carlsson2021-09-23 18:48:29
Author

Fler artiklar om Hertha BSC