Lagbanner
Inför Mönchengladbach-Hertha BSC
Karim Rekik och hans kollegor i försvaret lär få fullt upp i dagens match.

Inför Mönchengladbach-Hertha BSC

En bra insats mot Bayern i cupmatchen i veckan. Tillslut lyckades rekordmeister vinna men först i förlängningen. Så även om Bayern vann så räknar jag som om sviten förlängdes då det var oavgjort efter 90 minuter. Helt klart en förbättrad prestation jämfört med matchen mot Wolfsburg. Det är bara att hoppas att grabbarna kan återupprepa samma fina spel i eftermiddag.

I och med att Valentino Lazaro dragit på sig fem gula kort och därmed är avstängd i dag så kommer Lukas Klünter spela högerback istället. Vårt nyförvärv från Köln gör mig veterligen sin första insats från start under säsongen. Pal Dardai valde ju att byta in Lukas istället för Salomon Kalou i onsdags. Lukas är rätt snabb, vilket är en viktig förutsättning i kontringsspelet.

Ligga på kontring. Det lär nog Hertha få ägna sig mestadels av eftermiddagens batalj när den gamla damen intar Borussia-Park. På nio hemmamatcher har die fohlen vunnit samtliga nio med målskillnaden 25-3. Inte undra på att vi hittar Gladbach på andraplatsen i tabellen och vad det verkar vara på väg mot Champions League spel nästa säsong.

Med tanke på att de grönsvarta hade en tämligen misslyckad säsong ifjol så trodde undertecknad att Dieter Hecking var en av kandidaterna att bli av med sitt tränaruppdrag till denna säsongen. Istället håller den forne polismannen på att föra sin klubb till finaste av turneringar.  Gladbach har träffat rätt i sina värvningar och Alassane Plea i synnerhet måste vara en kandidat till rookie-of-the-year. Redan tio mål. Ynglingen Florian Neuhaus har även han överträffat alla förväntningar och bidragit i det offensiva spelet.

På pappret har ju die fohlen i princip ett komplett lag med Yann Sommer som keeper. Matthias Ginter som styr upp försvaret. Christoph Kramer, världsmästare, diregent på mittfältet. I offensiven tunga pjäser som Lars Stindl och Thorgan Hazard.

Ändå kunde Hertha vinna relativt enkelt när dessa lag möttes i höstas med klara 4-2. Efter den matchen känns det som om Hertha har gått ner sig och Gladbach höjt sig. Det som ändå kan tala för Hertha är att denna match påminner mycket om när vi åkte till Dortmund och var lika nederlagstippade där och lyckades knipa ena poängen.

Match i eftermiddag 15.30 på Borussia-Park, Mönchengladbach. Martin Petersen dömer.

Troligt lag Gladbach: Sommer,-Lang, Elvedi, Ginter, Wendt,-Neuhaus, Hoffman, Strobl,-Hazard, Stindl & Plea.

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Rekik, Stark, Plattenhardt,-Grujic, Skjelbred,-Duda, Kalou, Mittelstädt,-Selke

Alexander Carlsson2019-02-09 11:17:51
Author

Fler artiklar om Hertha BSC