Lagbanner
Inför Mönchengladbach-Hertha BSC
Längst till höger syns Tayfun Korkut. Tysk media spekulerar i att detta är hans sista chans att rädda sin anställning. Formen talar dock emot. Hertha har inte vunnit under 2022.

Inför Mönchengladbach-Hertha BSC

Det har varit en minst sagt jobbig vecka att vara Herthan. Först avgick Arne Friedrich då han ansåg att han har blivit överkörd i sin roll som sportchef. Därpå gick Lars Windhorst ut och kritiserade den sittande ledningen för den sportsliga misär vi just nu upplever. Svaret blev från ledningen att de är folkvalda att sköta sitt ämbete och att andra inte ska lägga sig i.

Med dessa förutsättningar ska Hertha ikväll spela match borta mot die fohlen. En klubb som också kantats av problem under säsongen. Den mångårige sportchefen, Max Eberl, kommer lämna sitt uppdrag efter säsongen då han inte känner glädje längre över sitt jobb.

I tysk media spekuleras det i att detta är Tayfun Korkuts sista chans. Förlust i kväll och vi kan tvingas läsa om ny tränarjakt imorgon. Tayfun var ju redan från början ifrågasatt då hans resultat i hans tidigare klubbar inte direkt har imponerat.

Lite förvånade lämnas ordinarie målvakt, Alexander Schwolow, hemma och reser inte med till Gladbach. Alexander har visserligen missat de två senaste matcherna på grund av Corona, men har kunnat träna i veckan som gått. Nu verkar valet stå mellan Marcel Lotka och Oliver Christensen om vem som får vakta Hetthas mål. En otacksam uppgift då vårt försvar läcker som ett såll. 23 insläppta mål på de 7 senaste tävlingsmatcherna säger allt. Inte bra alls för målskillnaden som just nu är hemska -32.

Det mest sorgliga med all negativ publicitet och sportsliga tillkortakommanden är att Herthas varumärke dras i smutsen. Det kommer krävas hårt arbete att återställa detta varumärke efter denna säsong.

Match ikväll 18.30

Hertha BSC: Lotka,-Pekarik, Kempf, Stark, Plattenhardt,-Ascacibar, Darida, Serdar, Richter,-Jovetic & Belfodil

Alexander Carlsson2022-03-12 09:14:36
Author

Fler artiklar om Hertha BSC