Lagbanner
Inför Münster-Hertha BSC (DFB-Pokal)
Med laganda kan man komma långt. Hertha har kämpat till sig två raka segrar. Kan man lägga Münster på rygg också?

Inför Münster-Hertha BSC (DFB-Pokal)

Andra omgången i cupen påkallar uppmärksamheten. För Hertha väntar Preussen Múnster. En klubb med anor som faktiskt var med och spelade debutsäsongen 1963 när Bundesliga grundades. Det blev degradering omgående och sedan dess har de grönsvarta aldrig lyckats ta sig tillbaka till finrummet. På senare år har Münster hamnat lite skymundan för de stora rivalerna Bielefeld och Osnabrück. Numera huserar Münster i den västra regionalligan, där de i skrivande stund ligger 4:a.

Enligt seden så har klubbar från dritte och ännu lägre serietillhörighet hemmafavör om de lyckas överleva nästa omgång. Münster mötte Wolfsburg i första omgången. En match som gick till förlängning, där Wölfe avgjorde. Efter slutsignalen uppdagades det att Mark van Bommel hade gjort ett byte för mycket och Münster tilldömdes segern. Lotten gav sedan Hertha och hemmalaget vädrar ny sensation på sin Preussenstadion som tar 14000. Riktigt så många åskådare har inte Münster på sina matcher i regionalligan. En 4-5000 i genomsnitt,vilket är bra för regionalligan. Lite kuriosa är att forne Herthaspelaren, Peter Niemeyer, numera är sportchef hos Münster.

Hertha kommer från två segrar som skapat andrum i tabellen. Helt plötsligt så är det sex pinnar ner till kvalplatsen och lugn i Herthalägret. Ligan är naturligtvis i första prioritet och mot Münster är det ett ypperligt tillfälle att vädra spelare som inte fått spela så mycket. Redan på fredag väntar Hoffenheim borta i ligan. Kicker spekulerar i att Gechter och Tousart kommer starta och framåt behöver Selke, Jovetic med flera speltid för självförtroendet skull En sådan som Ekkelenkamp skulle också var rolig att skåda från start.

Hertha ska givetvis vara favoriter oavset vilken elva som kommer till spel. Vi hoppas och tror på att Hertha tar sig vidare så att vi får uppleva en lottning till. Det vore roligt om Hertha kunde ta sig ända till finalen som i så fall spela på Olympiastadion.

Avspark tisdag 18.30.

Hertha BSC: Schwolow,-Zeefuik, Gechter, Boyata, Mittelstädt,-Tousart, Serdar, Ekkelenkamp, Maolida, Darida,-Selke

Alexander Carlsson2021-10-25 22:00:13
Author

Fler artiklar om Hertha BSC