Lagbanner
Mercedes-Benz Arena, 2021-12-05 15:30

Stuttgart - Hertha BSC

Inför VfB Stuttgart - Hertha BSC
Kommer Korkut att leda Hertha till tre poäng i sin första match som tränare?

Inför VfB Stuttgart - Hertha BSC

På söndag åker Hertha ner till Stuttgart för att möta en bottenkonkurrent i en riktig ångestmatch. Hertha ligger på en fjortondeplats ett poäng före VfB Stuttgart. Hertha har historiskt haft det tufft nere på Mercedes-Benz Arena där senaste segern bärgades 2014 då Sandro Wagner avgjorde med sitt 2-1 mål i slutet av matchen.

Något redaktionen skrivit om tidigare under veckan så fick Pal Dardai sparken i måndags efter förra helgens sena poängtapp mot bottenkonkurrenten FC Augsburg och ersattes av den gamle VfB Stuttgart-tränaren Tayfun Korkut. Vilken formation och spelare Korkut kommer att ställa upp med återstår att se, men det vi kan förvänta oss är att Hertha kommer försöka vårda bollen och inte ta några risker, särskilt med tanke på att det blivit hela 21 baklängesmål på de sju bortamatcherna den här säsongen. Att tabelläget är prekärt är för er som följer Bundesliga redan vida känt och Korkut som fick kontrakt säsongen ut har en enda uppgift, nämligen att ordna Bundesligaspel även nästa säsong. Korkut sade på dagens presskonferens att de första dagarna har gått till att försöka lära känna spelarna och se var deras styrkor och svagheter är samt vad de gör med bollen när de får den.

Gällande truppen så är Dedryck Boyata tillbaka efter avstängning medan det står klart att Jarstein, Dardai och Klünter definitivt missar matchen.
Hemmalaget har en diger skadelista med hela åtta man där österrikaren Kalajdzic är namnet som sticker ut, men där Silas Katompa Mvumpa, tidigare känd som Silas Wamangituka kommer att göra säsongsdebut efter sin korsbandsskada och avstängning han fick då han erkände att han spelat under falsk identitet.

Tyvärr så infördes det nya restriktioner i Tyskland med en publikbegränsning på samtliga event och där Baden-Württemberg har en regional begränsning på 750 åskådare vilket medför att VfB väljer att spela matchen inför tomma läktare. Oerhört tråkigt för den tyska fotbollen och framför allt supportrarna som än en gång får veta att de inte kan följa sitt lag på plats. Eftersom det inte finns något som tyder på att publiken på fotbollsarenor varit en källa till det ökade smittläget så är beskedet väldigt beklagligt. Vi kan bara hoppas att folk fortsätter vaccinera sig samt att smittan minskar så att det kan bli fullsatt på arenorna igen.

Matchen spelas klockan 15:30 på söndag.

Ha Ho He!
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2021-12-03 18:46:38
Author

Fler artiklar om Hertha BSC