Lagbanner
Jordan Torunarigha förlänger
Gänglige mittbacken, Jordan Torunarigha (till vänster i bild) har förlängt med Hertha.

Jordan Torunarigha förlänger

Den egna produkten Jordan Torunarigha, har förlängt sitt kontrakt med Hertha till 2023. Den gänglige mittbacken som är född 1997, lyftes upp i seniortruppen under våren 2017 och gjorde sitt första mål borta mot Darmstadt senare den våren.

Säsongen 2017/18 så var Jordan länge ut och in ur laget. Ett tag verkade som att Jordan skulle lämna då han var missnöjd med för lite speltid. Samtidigt får han förstå att hans tid kommer då han fortfarande är ung och hade blandat ganska friskt i sina insatser. Ett mål blev det dock under säsongen.

Inför denna säsongen så valde Pal Dardai att ge Jordan chansen från start. Tillsammans med Niklas Stark och Karim Rekik skulle Jordan bilda en nykomponerad trebackslinje. Man måste få säga att det fungerade mycket bra i början då Hertha´s försvar höll nollan i flera matcher. I slutet av matchen mot Wolfsburg blev Jordan skadad och var sedan borta nästan 2 månader. Sedan återkomsten har han gjort två mål och har alltså på drygt 30 framträdanden sedan debuten svarat för sammanlagt 4 mål. Lika många som Alexander Esswein svarade för under hela sin tid i Hertha och som spelade längre fram i planen som ytterspringare. Rätt hyfsade siffror för en mittback. Jordan visar att det är han som är framtiden. Nu belönas Jordan med ett nytt kontrakt som han har signerat.

Bra inledning på 2019.

Alexander Carlsson2019-01-05 15:24:07
Author

Fler artiklar om Hertha BSC