Lagbanner
Olympiastadion, 2023-05-06 15:30

Hertha BSC - Stuttgart
2 - 1

Liket lever!

Hertha BSC grep det absolut sista halmstrået gällande klubbens överlevnad i Bundesliga, när de slog bottenkollegan Stuttgart på hemmaplan

Do or die – ja, det var vad det handlade om för Hertha hemma på Olympiastadion under lördagseftermiddagen. Tre poäng var ett måste i matchen mot ett något slitet Stuttgart, som ju spelade en tuff cupsemifinal så sent som i onsdags.
 
Och om Stuttgart var slitet så var Hertha märkbart påverkade av sitt usla utgångsläge. Förutsättningarna präglade matchbilden, som i ärlighetens namn inte bjöd upp till särskilt mycket i den första halvleken. Ett hemmalag som åtminstone såg beredda ut att ta kampen fick dock in ett efterlängtat ledningsmål efter en halvtimme, genom en oväntad målskytt. Marc-Oliver Kempf, som hämtades just från Stuttgart förra säsongen, nickade in sitt första mål för Hertha och gav flertalet av de 63 000 åskådarna åtminstone lite hopp om framtiden.
 
Ledningen kvitterades relativt omgående och satte fingret på Herthas absolut största akilleshäl denna säsong, nämligen försvarsspelet. Guirassy kunde från kort distans dutta in sin nionde fullträff denna säsong efter att hemmalagets försvar återigen var överallt och ingenstans.
 
Hertha hann ändå ge Stuttgart ett rejält tjyvnyp sekunderna innan paus och återigen var det en oväntad målskytt som noterades. Florian Niederlechner  har inget gjort många glada sedan han hämtades från Augsburg i vintras, men var sist på bollen, efter att Lukebakio riktat in en frispark i Stuttgarts straffområde.
 
Andra halvlek var sedan en uppvisning i Pal Dardai-fotboll, där hemmalaget kämpade, sprang och försvarade och inte så mycket mer. Just denna eftermiddag var det dock allt som krävdes för tre poäng, då Stuttgart hade svårt att spela sig till några absoluta farligheter. Hertha stod Pal(l) och bärgade till sist tre blytunga poäng – den första segern sedan 25 februari.
 
Hertha ligger fortsatt sist i tabellen, men segern innebär att laget närmar sig fastare mark. Tre poäng skiljer upp till kvalplatsen, men är i praktiken fyra poäng då Stuttgart har klart bättre målskillnad. En snabb titt på resterande spelschema gör att vi Herthaner har anledning att vara fortsatt pessimistiska, men lördagens vinst gör åtminstone att vi lever en vecka till.

Målskyttar:
1-0 Kempf (29’)
1-1 Guirassy (38’)
2-1 Niederlechner (45+2’)
 

Johan Berg2023-05-07 13:06:04
Author

Fler artiklar om Hertha BSC