Hertha BSC - Hansa Rostock
4 - 0

Målfyrverkeri och seger för Hertha
Dárdai och Winkler var segerregissörerna mot Hansa.

Hertha BSC gjorde processen kort med Hansa Rostock i vad som är ett hatmöte mellan lagens fans. Det var kvalitetsskillnad mellan lagen och segersiffrorna skrevs till 4-0 där Pálko Dárdai gjorde två mål och Marten Winkler två assist.

Med Tjark Ernst och Marc-Oliver Kempf tillbaka startelvan efter skador sparkades högriskmatchen igång på Olympiastadion. Med 12 000 platser i buffertzon mellan hemma- och bortasupportrarna så var det ”utsålt” med 62 177 på plats. I höstens möte så var vi det klart bättre laget och borde ha vunnit, men matchen slutade då 0-0 och sett till tabelläget inför fredagens match så skulle det inte vara något snack om saken, det skulle bara sluta med hemmaseger.

Matchen blev tio minuter försenad då Hansas fans drog av rökbomber och sikten var noll och ingen. Hertha som är ligans bästa lag sett till första halvlek tog tidigt tag i taktpinnen och kunde tidigt ha tagit ledningen i matchens första minuter, men jublet från hemmasupportrarna fick dröja till 18e minuten då Winkler hittade Pálko Dárdai som med huvudet placerade in ledningsmålet. Hertha fortsatte att trumma på och det var stor kvalitetsskillnad mellan Hertha som är ett stabilt lag på övre halvan och Hansa som kämpar för att klara nytt kontrakt. Fabian Reese utökade till 2-0 från elva meter efter halvtimmen spelad vilket var ett resultat som stod sig halvleken ut.

Hertha startade andra halvlek mer passivt och tillbakadragna, men Hansa hade inte förmågan att penetrera vårt för dagen väldigt stabila försvar. Den som stack ut med bra positionsspel och lugnt agerande var Márton Dárdai som med stor sannolikhet kommer vara en del av Ungerns EM-trupp i sommar. 3-0 målet var en repris av 1-0 målet då Winkler återigen hittade Pálko som placerade sitt andra mål för dagen och nu var matchen definitivt avgjord. Tabakovic sprintade ifrån försvararna och gjorde 4-0 i slutet av matchen vilket var hans 19e mål den här säsongen. Det har var en riktig fullträff till värvning och utan honom och Reese så hade vi inte återfunnits på sjätte plats efter 29 omgångar. Bilal Hussein fick återigen göra ett inhopp och han agerade återigen lugnt och använde sin fina passningsfot. Han var nära att göra mål för andra veckan i rad, men hans nick blockerades av Reese.

Nästa helg åker laget ner till Karlsruhe för möte med vår vänklubb. Det kommer vara en helg kantad av gemenskap, trevlig atmosfär och frågan är om lagen delar lika på poängen likt när de möttes i november.