Hertha BSC - SC Paderborn 07
0 - 0

Reese och Tabakovic bakom segern
Det var fullt ös och trevlig stämning på hemmasektionen när Hertha vann.

Duon Reese och Tabakovic var en stor bidragande orsak till att det blev tre poäng hemma mot Paderborn. Reese stod för två assist och Tabakovic gjorde två mål i 3-1 segern.

Som Dárdai meddelande på presskonferensen så flyttades mellansonen Dárdai ner i mittförsvaret bredvid Leistner och detta fick följden att Zeefuik gick från högerytter till sittande mittfältare och på hans plats fanns Winkler som var tillbaka efter sjukdom. Jag gissade på att publiksiffran mot St. Pauli skulle halveras och så blev nästan fallet, 35 832 åskådare fanns på plats denna molniga lördag.

Hertha öppnade starkt och hade två bra chanser första fem minuterna, men Tabakovic nick gick precis utanför stolpen och på Winklers skott gjorde Huth i bortamålet en fin räddning. Stärka av starten tog Reese initiativ på vänsterkanten och hittade Tabakovic i boxen som enkelt petade in ledningsmålet framför en gravt felplacerad målvakt. Efter de första virvlande elva minuterna var det Paderborn för hela slanten, de pressade, vann bollen och styrde spelet. De hittade in bakom vår baklinje flertalet gånger och det syntes att samarbetet mellan Dárdai och Leistner halkade betänkligt. Ernst visade varför han är nummer ett den här säsongen och jag har svårt att se Gersbeck vara förstavalet såvida inte Ernst blir skadad. Det såg länge ut att vi med en gnutta tur skulle gå in i omklädningsrummet med en 1-0 ledning, men i den andra övertidsminuten hittade Winkler en överlappande Kenny på högerkanten som med sitt första mål i Herthatröjan med kraft sköt in 2-0 målet i bortre burgaveln. Psykologiskt ett otroligt viktigt mål, både för Kenny själv, men framför allt för laget.

Andra halvlek var dock inte mer än en minut gammal innan det var hönsgård i Herthas straffområde och Muslija kunde helt omarkerad trycka in reduceringsmålet. Here we go again tänkte jag. I den 54e minuten fick vi en frispark femton meter utanför straffområdet som Kenny slog som ett inlägg, det blev överlångt, men Reese hann upp bollen precis innan den rullade ut och han vände sig om och slog ett inlägg mot första stolpen. Tabakovic tryckte sig först på bollen och klackade in 3-1 målet bakom en chanslös Huth. Bara sju minuter efter reduceringen svarade vi och för stunden kunde vi andas ut. Efter målet så dog matchen, Paderborn hade inte kraft att hota oss längre även om de hade 68% av bollinnehavet under matchen. I slutet drog Leistner på sig sitt andra gula kort i matchen och därmed är även han avstängd mot Hansa Rostock i en match som vi ska spela utan vårt ordinarie mittbackspar. Det får dock bli framtidens bekymmer för innan dess är det andra omgången i DFB-Pokal på onsdag då vi tar emot Bundesligalaget Mainz.

Jag efterlyste i min inför-artikel att det var dags att Tabakovic vaknar till liv efter sin fyra matchers långs måltorka och vem vet, kanske Bilal Hussein kikade in på Svenska Fans läste min artikel och informerade Tabakovic att fansen kräver mål från hans sida? Jag vidhåller bestämt att det mycket kan vara så och väljer att ta åt mig lite ära för segern.