0 - 3

Sabitzers häxpipa sänkte Hertha

En relativt jämn match men desto mer ojämnt i målprotokollet när Hertha hemmaföll mot RB Leipzig.

Hertha stod inför en grannlaga uppgift under söndagen när Leipzig kom på besök. Pal Dardai vaskade om i startelvan och gav bland annat sonen Marton sin startdebut. Även stjärnförvärvet Khedira var med från start för första gången i den blåvita dressen.

Gästerna från Sachsen tycktes vilja avgöra denna match snabbast möjligt, men Hertha kändes ganska välorganiserat och bjöd upp till jämn kamp i den första halvleken. Leipzig var dock via sitt kombinationsspel nära att rinna igenom ett flertal gånger.

Dödläget bröts efter 28 minuter, då Sabitzer fick en drömträff och skickade in ledningsmålet från 32 meter. Rune Jarstein hade bara att kapitulera inför denna projektil.

Matchen levde ändå in till andra halvlek, där både Cunha och Lukebakio tidigt prövade ungerske Gulasci i Leipzig-målet. Men Nagelsmanns mannar stod för en smart andra halvlek, där bortalaget kontrollerade läget, sparade krafter och tvingade Hertha att driva tempo.

Med tjugo minuter kvar hade Khedira tagit slut och Guendouzi kommit in – dessvärre denna eftermiddag. Fransmannen drumlade med bollen i eget straffområde direkt efter att blivit inbytt vilket Mukiele tackade för och stängde matchen med ett stenhårt skott upp i nättaket.

Matchen var således över, trots att Willi Orban utökade måldifferensen ytterligare med sitt nickmål kort före slutsignal.

0-3 må ha varit något mål i överkant men så länge Hertha inte klarar att komma till hetare lägen och sätta dit något av sina få lägen så kommer förlusterna fortsätta komma. Hertha har nu åtta raka matcher utan seger och det råder ingen tvekan om att klubben är indragen i nedflyttningsstriden på allvar. Nästa chans att vända det bedrövliga läget är nästa helg, borta mot ett formstarkt Wolfsburg.