2019-01-20 15:30

Nürnberg - Hertha BSC
1 - 3

Säker seger i Nürnberg

Efter lite inledande bekymmer i första halvlek visade Hertha att man var numret större än bottenlaget Nürnberg, när Bundesliga startade om för huvudstadslaget under söndagen.

Det var ett tag sedan Hertha hade anledning att fira nere i Nürnberg, men under söndagen var det äntligen dags igen. En tämligen stabil seger  med 1-3 var anledningen  till de glada minerna som alltså innebar lagets första bortaseger mot FCN sedan 2003.

Hertha inledde bäst och även om det må vara ett nytt år så var det samme gamle Ibisevic som först hittade nätmaskorna 2019. Efter ett fint samarbete med Selke kunde veteranen distinkt placera in ledningsbollen för bortalaget.

Nürnberg, anledda av ensamme spjutspetsen Ishak, försökte men hade svårt att bryta igenom och komma till några hetare målchanser i vanlig ordning. Ändock kom utdelningen kort före paus då Behrens var sist på bollen, efter visst palaver i Herthas straffområde.

Småtunga steg in i kabinen, men Ondrej Duda måste nyttjat pausvilan på bästa sätt. Slovaken var nämligen glödhet i andra halvlek då han först smällde dit ledningsmålet fem minuter efter paus för att sedan avgöra tillställningen med sitt andra mål för aftonen med tjugo minuter kvar. Vid båda målen stod även Ibisevic för avgörande förarbete.

Hemmalaget blev frustrerat och de hängande huvudena blev allt vanligare ju längre matchen led. Hertha hade resten av matchen under kontroll och borde snarare ha gjort ytterligare något mål, inte minst med tanke på Selkes stolpträff kort före slutsignal.

Sammanfattningsvis tre poäng efter en relativt stark insats mot ett tämligen beskedligt motstånd. En perfekt start på vårsäsongen således, vilket borde glädja tränare Dardai som sitter under viss press från sin arbetsgivare tillika Herthas sportchef Preetz. Herr Preetz har nämligen tämligen tydligt uttryckt sin förväntan att vårsäsongen måste inbringa fler poäng än vad höstsäsongen gav. 22 poäng kvar därmed för att Dardai ska sitta säkert över sommaren.