Lagbanner
Senaste Herthanytt
Obduktionsrapporten om Bernsteins plötsliga bortgång är släppt.

Senaste Herthanytt

Nedan finns du en sammanfattning av de viktigaste Herthanyheterna under mars månad.

Från och med nästa säsong får vi inte längre avnjuta Berliner Kindl på matchdagarna utan det blir istället Spaten, Becks och Corona som får fukta våra strupar. Hertha har sedan 2018 haft samarbete med det lokala märket, men enligt rykten ska avtalet med AB InBev vara värt nästan det dubbla per år, men i sammanhanget är det inte mycket pengar det rör sig om sett till klubbens omsättning. Avtalet som Berliner Kindl lämnade var värt 1M€/år och AB InBev Deutschlands ska vara värt 1,8M€/år. Tråkigt att vi i fortsättningen inte kommer ha ett lokalt ölmärke då det enligt min mening hade varit en del av Berliner Weg både på och utanför planen. Avtalet med AB InBev gäller över fem år.

Bilal Hussein har fått en tuff start på 2024 med endast tre korta inhopp och totalt 70 minuters speltid och har inte ens varit med i truppen fem av matcherna varav tre raka. Han har istället spelat med Hertha II i Regionalliga Nordost och lokala medier skriver att det beror på att han ska vara för svag i närkampsspelet för a-laget.

Herthas styrelse med vår tf president Fabian Drescher har beslutat att förlänga kontraktet med vår VD Thomas Herrich som innehaft posten sedan juni 2022. Det är inte offentligt hur långt kontraktet är.

Márton Dárdai, mittenbrodern av de tre tränarsönerna meddelade i januari att han hädanefter kommer representera Ungern på landslagsnivå. Han har representerat Tysklands ungdomslandslag på U16, U17, U19 och U21-nivå men väljer nu att byta till sina föräldrars födelseland. Han blev i veckan uttagen till Ungerns träningslandskamper mot Turkiet och Kosovo. Hans äldre broder Pálko har gjort en landskamp för Ungern sedan han valde representationsland.

Bence Dárdai, den yngsta i syskonskaran fyllde nyligen 18 år och flyttades inför säsongen upp i a-laget där han gjort åtta framträdanden. I höstas drabbades han av en ankelskada som höll honom ur spel i 14 matcher och hade det inte varit för den så hade han garanterat haft fler spelade minuter. Hans kontrakt går ut efter säsongen och det har ryktats ihärdigt om att han redan skrivit på för VfL Wolfsburg. Att unga spelare lämnar Hertha är inget nytt, men det svider om han lämnar utan att vi får ersättning för honom då han är en råtalang. Redan i somras var han nära att skriva på för Borussia Mönchengladbach, men då lyckades mamma Monika övertala honom att stanna kvar i Berlin. Jag hoppas att hon lyckas igen.

Ibrahim Maza är kronjuvelen bland Herthas alla talanger och även han ryktas bort efter säsongen. Skillnade mot Bence är att Ibo skrev ett nytt kontrakt i somras som sträcker sig över 2025/26. I somras drabbas han av en skada i menisken och är nyligen tillbaka. Han gjorde proffsdebut mot Wolfsburg i sista omgången förra säsongen och gjorde mål direkt. Den här säsongen har han på fem framträdanden gjort ett mål. Han har spelat från start en match den här säsongen och det kommer säkerligen bli fler under våren.

Tisdagen 16e januari avled vår president Kay Bernstein och nu har obduktionsrapporten släppts. Det finns inga tecken på yttre påverkan eller att det ska ha skett av egen vilja. Obducenterna hittade ingenting skadligt i hans kropp och han ska ha dött av naturliga orsaker. De kan inte med säkerhet säga exakt varför, men med största sannolikhet drabbades han av en hjärtattack vilket ledde till plötsligt hjärtdöd. Kay Bernstein blev 43 år gammal.

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-03-13 09:21:13
Author

Fler artiklar om Hertha BSC