Lagbanner
Senaste transfernytt i Hertha

Senaste transfernytt i Hertha

Under sommaren har ryktena kommit och gått, i olika faser har ryktena varit starkare och intensifierats, men under kvällen satte klubben ner foten. Fabian Reese bleibt! Dessutom säger vi hej då till en spelare och välkomnar en annan.

I början av sommaren ryktades vår stjärnytter till Dortmund sedan var det Stuttgart som var närmst och slutligen Freiburg som sägs ha varit intresserade av hans tjänster. Sportchef Benjamin Weber bekräftade via Herthas egna kanaler att de haft samtal med Reese om intressen som kommit in och hur de ser på det hela. Efter diskussioner är de överens om att Reeses resa med Hertha inte är klar än och att han fortfarande tror på projektet. Så sent som i våras förlängde han sitt kontrakt till 2028. Detta är fantastiska nyheter för alla oss Herthaner att vår viktigaste spelare och frontfigur stannar. För närvarande kör han rehab efter fotskadan han ådrog sig i träningsmatchen mot Cottbus.

Någon som inte tror på projektet är den vänsterfotade mittbacken Marc-Oliver Kempf som idag presenterades av Como vilka är nykomlingar i Serie A. Jag har tidigare proklamerat tydligt för att Kempf borde skickas då han inte varit särskilt bra sedan han anslöt från Stuttgart. Den här säsongen, under den nya tränaren Cristian Fiéls ledning har han sett riktigt bra ut. Fokuserad, stark på huvudet och lett försvaret. Han erkände att han under sommaren känt sig motiverad vilket jag tolkar som att han har skärpt till sig för att kunna försvinna. I hans ställe så är det troligt att Marton Dárdai tar en startplats till vänster i mittförsvaret. Hur han kommer passa in i Fiéls system återstår att se. Dárdai har ett utgående kontrakt och vill inte skriva på något nytt så hur den sagan slutar vet vi antagligen under vintern eller våren.

Inledningsvis har vi haft problem med våra yttrar och detta har fått Hertha att agera. Islänningen Jón Dagur Thorsteinsson ansluter från belgiska OH Leuven där han gjorde 20 mål och 11 assists på 76 framträdanden. Jón Dagur är Herthas första islänning sedan Eyjólfur Sverrisson som spelade i klubben mellan 1995-2003.

Ett par dagar återstår innan transferfönstret stänger och vi får se vilka förändringar som sker i truppen. Jag tror inte att Hertha är klara, framför allt gällande utlåningar eller försäljningar.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-08-28 20:32:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC