Olympiastadion, 2024-03-30 20:30

Hertha BSC - Nürnberg
3 - 3

Sex mål och delad pott
Haris Tabakovic gjorde två nya mål och toppar skytteligan i Zweite med 17 gjorda mål.

Det var rock n’ roll och målglatt där hoppet tändes och släcktes flera gånger om när Hertha hämtade upp 1-3 underläge till 3-3 hemma mot Nürnberg på påskaftonskvällen. I och med den delade poängen stannar Hertha kvar i mittskiktet av tabellen när sju omgångar återstår.

Pál gjorde enbart en ändring från 5-2 segern mot Schalke 04 när 1. FC Nürnberg kom på besök på påskaftonens kväll och skiftet som gjordes var att Kenny återvände från sin avstängning och därmed fick Zeefuik inleda matchen på bänken. Då Páls kontrakt går ut efter säsongen och ännu har det inte ryktats något om han kommer fortsätta eller om han ersätts. Oavsett så förbereder Pál för framtiden då han ger många unga chansen från start och verkligen iscensätter ”Berliner Weg” projektet som den framlidne presidenten Bernstein sjösatte. Fem egna produkter från start likt matchen mot Schalke samt att Pálko även fick spela sista 25 minuterna.

Berlin bjöd på en riktig pangdag med hela 23 grader varmt under dagen och temperaturen vid avsparkstid kl 20:30 låg på 16 grader och 51 981 personer hittade till Olympiastadion denna Påskafton. När Hertha spelar brukar det vara vidöppna spjärn åt båda håll och denna match var inget undantag. Ett alldeles för passivt försvarsspel, för jag vet inte vilken gång i ordningen den här säsongen, ledde till att Nürnbergs unga stjärnskott Can Uzun fick tid att avsluta och via Gechter sköt han in ledningsmålet efter en knapp kvart. Hertha hade svårt att få kontroll på spelet utan det var istället bortalaget Nürnberg som styrde matchen och Uzun var nära att dubbla sin målskörd när de kom 3 mot 1 i en kontring, men Gersbeck gjorde en kvalificerad räddning. Herthas försvarshaveri och misskommunikation låg även bakom Nürnbergs andra mål som kom kort efter deras farliga kontringsläge. Kenny glidtacklade bollen hemåt, men ingen av backarna agerade och då kunde Schleimer enkelt rulla in 2-0. Precis innan halvtidsvilan tändes hoppet när Reese hittade fram till Winkler som nickade in reduceringen.

Pál var inte nöjd och genomförde två byten i paus när en osynlig Maza och en virrig Dudziak fick dra på sig överrocken och bekvämt sätta sig till rätt på avbytarbänken. In kom Niederlechner och Barkok, den sistnämnde är inlånad från Mainz och han har inte imponerat särskilt mycket sedan sin ankomst i januari. Om hoppet tändes innan halvtidsvilan så släcktes det omedelbart efter ett horribelt passivt försvarsspel från fyra-fem Herthaner när Uzun dansade förbi och placerade in sitt andra för kvällen och 3-1 till Nürnberg. Bara minuten senare var Uzun nära att göra ett hattrick, men Gersbeck gjorde återigen en kvalificerad räddning och det suckades djup bland hemmasupportrarna. Insatsen fram till 50e matchminuten var horribel och att det bara var underläge med två mål var lite av ett mysterium.

Gällande Hertha så kan det snabbt vända från himmel till helvete samt vice versa om laget får lite medgång. Barkok testade lyckan från 25 meter och även om Klaus i bortamålet gjorde en tv-räddning så blev det fart under hemmalagets fötter. Efter en fin kombination klackade målskytten från första halvlek Marten Winkler bak till Kenny som hittade Tabakovic huvud och nu fick ingen tid går till spillo även om vi bara var i den 54e minuten. Reese var snabb med att hämta bollen ur nätmaskorna för att laget skulle ta vara på hoppet som infann sig. Minuten efter reduceringen pekade domare Sather på straffpunkten för det var straff till Hertha efter att Kenny gjorts ner i straffområdet. Kenny och Winkler har flera gånger den här säsongen visat på fint samspel i offensiven. Tabakovic som var full av självförtroende tog bollen och placerade in sitt 17e mål för säsong, bäst av alla i Zweite hittills. Detta var tredje hemmamatchen i rad som han gjorde dubbla mål och värt att nämna är att 15 av hans 17 fullträffar har kommit på hemmaplan.

Fast det återstod knappt 35 minuter av matchen så var de rätt händelselösa då båda lagen inte bjöd varandra på lägen eller hade förmågan att skapa chanser av egen kraft utan det var mest en väntan på att matchen skulle blåsas av och när det skedde gick båda lagen av planen med varsin poäng.
Nästa match spelas på fredag borta mot Paderborn och frågan är om det för tredje match i rad blir målkalas?