2019-08-25 18:00

Hertha BSC - Wolfsburg
0 - 3

Smärtsam förlust i Herthas hemmapremiär

Hertha BSC kom snabbt ner på jorden igen, då bortapoäng mot FC Bayern följdes upp med en klar förlust hemma mot Wolfsburg.

Herthas första match hemma på Olympiastadion 2019/20 brakade loss ordentligt, direkt efter avspark. 15 sekunder tog det innan domare Winkmann pekade på straffpunkten, sedan Duda gått omkull efter en närkamp i Wolfsburgs straffområde. Med assistans av VAR ändrades dock domslutet och istället kom det att bli straff till bortalaget, endast minuter senare.

Weghorst var stensäker från elva meter, medan Winkmann var rejält impopulär trots att tv-bilderna nog ändå gav domaren rätt.

Med en sådan matchinledning steg förhoppningarna på en sprakande tillställning, men intensiteten mattades av allt eftersom. Hertha spelade en ganska bra första halvlek, utan att skapa de där riktigt stora farligheterna. Närmast kom Grujic, som i vanlig ordning var i centrum i hemmalaget.

Under andra halvlek sjönk underhållningsvärdet och Hertha BSC hade svårare att få till möjligheter offensivt. Wolfsburg bidade sin tid och matchen kom att präglas av närkamper snarare än målchanser.

Covic agerade och nyttjade sina byten, vilket gav debutanterna Löwen och Redan sina första minuter i den blåvitrandiga tröjan. Dessvärre var det en annan inhoppare – Brekalo i bortalaget – som kom att avgöra matchen. I hög fart fintade han sig förbi en passiv Niklas Stark och lade behärskat in bollen bakom en chanslös Jarstein.

Matchen slutade 0-3, efter Roussillion skarpskjutit in bollen på övertid. Ett resultat som verkligen fick ner hemmalaget på jorden igen efter den lyckade premiären förra fredagen. Resultatet var visserligen något smickrande för Wolfsburg men behöver inte skämmas för poängen. För Hertha gäller det att glömma och gå vidare; bortaresan till Schalke kommande lördag är nästa uppgift tillika ett ganska viktigt prov för Ante Covic’ bygge.