Lagbanner
Time to say Goodbye?
Felix Magath tillbaka på Volkpark där han satt avtryck under sin karriär. Bara seger räknas annars är nog klubben "körd" i mångas ögon. Så mycket negativt kring klubben de senaste åren lär knappast locka till sig varken sponsorer eller investerare.

Time to say Goodbye?

Man blir mållös över Hertha´s usla prestationer. Nytt bottennapp i första kvalmatchen. Gång efter gång visar Hertha att laget inte kan hantera press. Hamburg vann rättvist efter haft mest boll och skapat mest chanser. Rothosen därmed i förarsätet inför returen på Volkparkstadion som givetvis kommer vara fullsatt när HSV har vittring på finrummet.

Hertha måste upp ur skyttegraven och anfalla. Men med tanke det har settt ut under säsongen med det avvaktande spelet är det svårt att föreställa sig att Hertha lyckas etablera något större tryck. När Hertha mötte nykomlingen Bochum tidigare under säsongen så hade Hertha bara 40% av bollinnehavet, ungefär som det såg ut mot HSV i torsdag. Det är frapperande hur passivt laget agerar när det gäller som mest. Men vi har tyvärr vant oss vid att självförtroendet är kört i botten, vilket syns på det negativa kroppsspråket.

Mest synd är det om de personer som orkar gå på matcherna och trots detta får så lite tillbaka. Hertha´s varumärke är rejält nersolkat efter de senaste årens turbulens och dåliga fotboll. Med all rätt är Hertha Bundesligas gråa mus och man kan bara föreställa sig vilka reaktioner dett akommer innebära vid en förmodad degradering. Själv tror undertecknad att många sponsorer kommer tacka för sig och har tröttnat på all negativ publicitet kring klubben.

Allra värst är dock att planerna på en ny renodlad fotbollsarena kommer läggas på is vid en degradering. Denna viktiga strategiska fråga för Hertha, att äntligen få till en arena där man äger alla kommersiella tillgångar skjuts upp på obestämd tid. I alla fall trodde undertecknad i och med Lars Windhorst intåg att Hertha med hjälp av dennes pengar skulle kunna placera sig någonstans i mitten av tabellen och få i gång processen med en egen arena. 

Som undertecknad skrev när Lars WIndhorst gjorde sitt intåg i klubben  för snart tre år sedan att det är Lars Windhorst rykte som står på spel. 374 miljoner Euro senare står Hertha med ena benet i Zweite och hela Tyskland skrattar. Men när Lars Windhorst försöker ställa det ansvariga för detta till svars får han ett finger tillbaka. Själv tror jag att ingen annan kommer vilja investera i Hertha efter detta. Andra investerare har sett hur ledningen beter sig. Vid en degradering går klubben en svår framtid till mötes. Det är sorgligt att konstatera för alla som har investerat tid, pengar och känslor men som gång på gång blir besvikna efter ännu en håglös insats.

Vill ni skratta ännu mer? Fredi Bobic är Bundesliga bäst betalde sportchef och har byggt ett lag som totalt viker ner sig så fort det gäller något. Alla dessa gråa breddspelare som varken gör till eller från. Tråkigt nog så är det ofta på beskostnad på Herthas egna talanger som tvingas bort från klubben. Arne Maier, Jordan Torunarigha Jessic Ngamkam bara för att nämna några namn. Hertha har gjort det bästa för att gräva sin egna grav. Alla problem är självförvollade

Den enda chansen för Hertha är att göra första målet. Möjligtvis då kan det bli spänning och HSV kan drabbas av nerver. Skulle HSV göra första målet tror undertecknad att det kan rinna iväg och Hertha skämmer ut sig ånyo. Felix Magath måste nog övergå till 3-5-2 och spela med två renodlade forwards i Belfodil och Jovetic som har samarbetat bra stundtals under säsongen. Bra kantspel måste till med Serdar och Richter. Kevin-Prince Boateng tycks kunna spela och lär starta och köra sina 60-70 minuter.

Kvalmatch nr 2 i morgon 20.30.

Hertha BSC: Christensen,-Pekarik, Boyata, Kempf,-Serdar, Boateng, Richter, Plattenhardt, Ekkelenkamp,-Belfodil & Jovetic

Alexander Carlsson2022-05-22 21:06:06
Author

Fler artiklar om Hertha BSC