Lagbanner
Fritz-Walter-Stadion, 2023-12-09 13:00

Kaiserslautern - Hertha BSC
1 - 2

Viktig seger borta mot Lautern

Viktig seger borta mot Lautern

En bra andra halvlek var tillräcklig för Hertha som vände underläge till seger och kunde lämna Rheinland-Pfalz med tre poäng. Detta innebär att vi nu har toppkänning med bara en match kvar att spela innan det är dags för lite julledigt.

När kvalmatcherna är spelade och det står klart vilka lag som vi ställs mot nästa säsong finns det alltid lag som man ser lite fram emot och när spelschemat kom ringade jag tidigt in andra helgen i december för då väntade bortamatch mot Kaiserslautern på Betzenberg. Fritz-Walter-Stadion ligger på berget på Betzenberg med utsikt över staden och arenan är en kokande kittel där laget har oavsett division starkt stöd av hemmafansen. Arenan är häftig och förekommer på mångas lista över arenor som någon gång måste besökas. Jag tillhör en av och dem och med spritt i benen begav jag mig dit med en leende på läpparna.

Efter onsdagens vanvettiga match mot HSV i cupen startade vi med en något svagare elva för att vila spelare och min farhåga inför matchen var att detta skulle bli en tuff match både fysiskt och psykiskt. Över en dags kortare vila än motståndarna plus en lång resa ner till Kaiserslautern i sydvästra delarna av förbundsrepubliken. Första halvlek kommer inte gå till historien då inget av lagen gjorde en stark insats och det syntes tydligt att våra spelare hade haft lite svårt att ladda om. Efter en kvart tog hemmalaget ledningen på hörna och de var efter det tyngre halvleken ut, men det var aldrig nära eller farligt att deras ledning skulle utökas och under pausen så började regnet falla ner över stadion.

Pál Dárdai har vid tidigare sejourer på tränarbänken kritiserats för att han väntar för länge med byten utan höll hårt på sin taktiska plan, men detta är något som förändrats den här säsongen. Han insåg att han var tvungen att väcka laget och bytte helt enkelt in Reese, Tabakovic och Christensen, tre byten som skulle visa sig få effekt. Andra halvlek vara endast fyra minuter gammal när Reeses inkast skarvades vidare och Niederlechner som lyser av självförtroende försökte sig på en cykelspark som hittade in i målet bakom Krahl i hemmaburen. Fjärde ligamatchen irad som han hamnar i målprotokollet och vilket mål han gjorde framför bortafansen. Detta var katalysatorn vi behövde för att ha chans på samtliga poäng och oddsen minskade inte när Afeez i Lautern fick ett rött kort efter en vårdslös satsning där dobbarna träffade Klemens knä. Vårt övertag var tydligt efter detta och Kaiserslautern kämpade frenetiskt för att försvara poängen, men de orkade till slut inte stå emot våra framstötningar. Med knappa tio minuter kvar kom avgörandet efter att Kempf tryck in en retur efter en nick från Niederlechner. Avslutningen av matchen gjorde Lautern tappra försök att kvittera, men det blev aldrig riktigt farligt och vi kunde lämna Betzenberg med tre poäng och har i nuläget bara fyra poäng upp till HSV på kvalplatsen.

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-12-10 11:07:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC