Lagbanner
NHK Arena, 2017-09-26 19:00

Timrå - Almtuna

En enkel seger mot bottenlaget? (Inför: Kaiserslautern-Hoffenheim)

Hoffenheim gästar Kaiserslautern imorgon. De har sett hyfsat bra ut på sistone och förtjänade nästan en seger i den senaste matchen mot Schalke. Det bådar gott inför mötet mot tabelljumbon, Kaiserslautern som inte heller ser ut att ha en uppåtgående trend. Såhär är lagens form inför matchen:

Lagens fem senaste matcher: 
V = Vinst, O = Oavgjort, F = Förlust
H = Hemma, B = Borta 

Kaiserslautern:

O 0-0 H Wolfsburg
O 0-0 B Stuttgart
F 1-4 H Schalke
F 2-0 B Freiburg
F 0-1 H Hamburg

Hoffenheim:

O 1-1 H Köln
F 7-1 B Bayern
F 1-2 H Stuttgart
V 1-2 B Mönchengladbach
O 1-1 Schalke

Kaiserslautern har tagit två poäng av 15 möjliga de senaste matcherna. De har alltså inte vunnit någon match under den perioden. Värt att noteras är också att de bara har gjort ett mål. Deras offensiv är också deras stora svaghet den här säsongen då de bara har mäktat med att göra 17 stycken mål. Det är överlägset minst gjorda i Bundesliga. Defensiven har sett någorlunda bra ut och de har bara släppt in 39 mål. Werder Bremen på åttonde plats har exempelvis släppt in 43.

Kaiserslautern befinner sig inför matchen på en 18:e plats i tabellen, med 20 inspelade poäng. De är alltså sist i tabellen och har 8 poäng upptill kvalplats.

Hoffenheim har tagit fem poäng på de senaste matcherna. De är inte så mycket bättre än vad motståndarna har visat upp, men man ska också ha i åtanke att de verkligen blivit bättre spel-mässigt under den senaste perioden. De poäng man har tagit har varit välförtjänta, och i vissa matcher förtjänade de att ta fler poäng än vad de gjorde. De har också gjort mål i alla de senaste matcherna vilket är ett tecken på förändring, eftersom det var offensiven som knackade betänkligt under den första halvan av säsongen.

Hoffenheim befinner sig för närvarande på en 10:e plats i tabellen, med 34 inspelade poäng. Det kommer inte heller förändras efter matchen imorgon, då det är ett för stort avstånd poäng-mässigt upp till lagen ovanför.

Jag tror att Hoffenheim har en god chans till vinst imorgon, med tanke på det spel som de har visat upp på sistone. Roberto Firmino är mycket formstark och det kan vara brassen som återigen får en avgörande roll imorgon.

Matchen spelas imorgon klockan 15.30 (svensk tid) och är som vanligt tillgängligt för kunder hos EurosportPlayer.

Leo Broman2012-04-06 19:57:56
Author

Fler artiklar om Hoffenheim