MDCC-Arena, 2023-09-02 13:00

Magdeburg - Hertha BSC

Inför: 1. FC Magdeburg - Hertha BSC. Debuterar Bilal Hussein?
Sätter Dárdai rätt taktik imorgon?

Inför: 1. FC Magdeburg - Hertha BSC. Debuterar Bilal Hussein?

Ett pånyttfött och energiskt Hertha gör under lördagen säsongens kortaste resa 15 mil västerut till Magdeburg för möte mot ett hittills obesegrat motstånd.

Inte sedan Rasmus Bengtssons ettåriga sejour säsongen 08/09 har Hertha BSC haft en svensk i truppen, men i onsdags blev det klart att Bilal Hussein blir det blott fjärde svensken genom tiderna i klubben. Först ut var Benno Magnusson med två säsonger i mitten av 70-talet och säsongen 07/08 lånades Tobias Grahn in från spanska Gimnastic. Ingen av de tre tidigare svenskarna har varit några succéer så frågan är om Hussein med några tunga säsonger i ryggen hittar rätt hos oss? Pál Dárdai bekräftade att Bilal kommer ingå i morgondagens trupp mot Magdeburg och han kanske till och med får göra ett inhopp för någon startplats tror jag inte att han tar redan efter ett par dagar i klubben.
Behovet av centrala mittfältare har jag skrivit om tidigare och utöver Hussein gjorde vi igår klart med greken Andreas Bouchalakis från Olympiakos. Bouchalakis är en mer sittande mittfältare medan Hussein är den som ska styra spelet. Jag tror att tanken är att dessa två ska utgöra duon på vårt innermittfält när de blivit varma i kläderna och tränat med laget en vecka eller två.

Under lördagen kommer regionaltågen vara livliga mellan Berlin – Magdeburg, en resa som tar under två timmar och de 3000 biljetter som vi tilldelades tog slut på ett par minuter när de släpptes. Magdeburg är kända för att ha väldigt bra tryck på sina matcher och deras fans brukar rankas högt över de bästa fansen i Tyskland så det gäller att vi på bortasektionen likt spelarna på plan ger dem en match. Magdeburg har ett ganska oglamouröst lag, men det är ett bra sådant. De är svårspelade och har sedan anställningen av Titz på tränarbänken blivit bättre och bättre. Personligen så tippade jag dem som fyra inför säsongen, till och med före oss i tabellen då jag tror att deras hårda arbete och bra kollektiv kommer bli väldigt jobbiga att möta. De har inlett säsongen med två segrar och två oavgjorda och återfinns på en fjärdeplats medan vi för närvarande hittas på plats 14 med tre inspelade poäng.

Magdeburg och Hertha har aldrig stött på varandra i tävlingssammanhang tidigare vilket kan förklaras med att Magdeburg likt många andra fotbollsklubbar i gamla DDR bildades i mitten av 60-talet och sedan Tyskland enades har Magdeburg förutom tre säsonger tillhört tredje- eller fjärdedivisionen. De har dock en rik historia med tre liga- och sju cuptitlar i DDR samt att de vann Uefa Cupen 1973/74.

Gissningsvis så ändrar inte Dárdai startelvan efter förra veckans 5:0 seger mot Greuther Fürth, men då transferfönstret är öppet ett par timmar till och både Kempf och Kenny har ryktats bort så återstår det att se hur laget formeras.

Avspark: 13:00
Spelplats: MDCC-Arena
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-09-01 14:09:59
Author

Fler artiklar om Hertha BSC