Inför Augsburg-Hertha BSC
Allt fokus på Ante Covic som måste hitta tillbaka till ett vägvinnande spel.

Inför Augsburg-Hertha BSC

Trots ett maffigt tifo där Berlinmuren återskapades så hade Hertha som väntat inte mycket att sätta emot när Leipzig kom med sin snabbhet. Det var klasskillnad och Hertha blev därmed definitivt indragna i bottenstriden med all den ångest som detta medför.

Många trodde att kanske experimentet med Ante Covic skule få en upplösning i och med detta. Hertha´s sportsliga ledning har sålt in budskapet till oss fans att det är en placering på övre halvan som gäller denna säsongen. Men som Hertha spelar för stunden är det svårt att se att hur en sådan placering ska kunna nås. Det är bara att inse att denna säsongen spelar vi för nytt kontrakt. Ju tidigare alla inser detta ju tidigare kan vi fokusera på rätt saker.

För mig är ledare en person som skapar glädje. Som får sina underställda att våga utmana sig själva och därmed bryta det statiska Hertha vi ser för stunden.Men Ante Covic tycks istället skapa flera frågetecken än vad han reder ut. Försvarsspelet har varit en enda röra egentligen hela säsongen. Alla dessa mål vi släpper in i slutminutrarna. Hur är spelarnas fysiska status?

Istället för att snacka om Ante Covic så har landslagsuppehållet handlat om vår forne tränare Pal Dardai som tydligen inledde samtal med Köln men som i slutändan tackade nej. Därmed finns Pal kvar som ett alternativ ifall tålamodet med Ante Covic skulle ta slut.

Matcherna mot Augsburg var i flera år rätt trista och målsnåla historier. De som konsekvent spelade under 2,5 mål satte det spelet säkert åtta gånger på raken. Men de senaste matcherna lagen emellan har varit målfester. 4-3 till Hertha i våras exempelvis. En repris som vi gärna upplever igen.

Augsburg är även dom inblandade i bottenstriden så detta är ren ångest. Duktige Michael Gregoritsch har tröttnat och offentligt sagt att han vill lämna. Augsburg har valt att stänga av österrikaren. Alfred Finnbogason är skadad och missar matchen. Så även hemmalaget har bekymmer.

Vanligtvis så hade Hertha haft support av våra vänner i Karlsruhe i en sådan här match. Nu har förbundet valt att lägga derbyt mellan Stuttgart och KSC precis förre vår match. Vi håller tummarna även för KSC en sådan här dag.

Match idag 15.30 på WWK-arena, Augsburg. Sascha Stegemann dömer
 

Hertha BSC: Jarstein, Klünter, Stark. Boyota, Mittelstädt,-Löwen, Grujic,-Wolf, Darida, Lukebakio,-Ibisevic

Alexander Carlsson2019-11-24 10:49:11
Author

Fler artiklar om Hertha BSC