2022-10-26 21:00

Barcelona - Bayern München

INFÖR: Barcelona vs Bayern München

En match som på förhand kittlar lite extra. Bayerns kamp om gruppsegern kontra Barcelonas kamp om överlevnad, den förstnämnda mer sannolik än den senare. Barcelonas öde kan redan innan matchstart avgöras, Inter tar emot Viktoria Plzen på hemmaplan och vid vinst är Barcelonas mardröm besannad. Lewandowski får se på när Bayern närmar sig slutspel, samtidig som han sjunker ned i Europa Leagues avgrund.

Bayern München: 

Intensiv cupseger mot Augsburg och rutinseger borta mot Hoffenheim i helgen, så ser Bayern gångna vecka ut. Två matcher där Choupo-Moting verkligen har tagit chansen, två mål och en assist mot Augsburg samt mål mot Hoffenheim. Kameruanen har fungerat väl i en tydligare nummer 9 roll, hans fysiska närvaro ger Bayern andra nycklar att lösa situationer och hitta fram till målchanser. Med Sané skadad, Mané ur form och en Thomas Müller utan match rytm tror jag Choupo-Moting får fortsatt förtroende, men denna gång på fotbollseuropas stora scen. Lucas Hernández har börjat träning med boll efter sin allvarligare ljumskskada och förväntas vara tillbaka matchen mot Werder Bremen. Så länge har Upamecano och de Ligt visat upp hög klass, med fysisk närvaro och ett lugn med bollen har det funnit varandra i sitt samarbete och gör varandra bättre. Sabitzer inledde säsongen stark, en revansch gentemot hans besvikelse till första säsong. Med tiden har däremot Goretzka hittat formen, han har hittat tillbaka till sitt bästa och är ett outtröttligt muskelpaket centralt i banan, kompletterar väl Kimmich dirigent roll. Laguttagningen känns mer eller mindre självklar, Davies har sin plats spikat, Musiala har fått sitt definitiva genombrott, Ulreich ersätter skadade Neuer. På högerbacken står det mellan Mazraoui och Pavard, två spelare som erbjuder helt olika saker, och så återstår det två offensiva platser med hyfsat konkurrens, Müller, Mané, Gnabry och Coman där Nagelsmann förmodligen går på dagsform. 

Nagelsmann fått till en fin resultatrad där stora nyckeln varit att hitta en högre lägsta nivå. Han har manat på sina mannar att inte tappa fokus och därmed bjuda in motståndarna i matchen, istället döda matchen helt eller behärskat spela av matchen med tryggt bollinnehav. I helgen hämtade man in tre poäng på serieledande Union Berlin som överraskande föll mot jumbon Bochum på bortaplan, en positiv trend som förhoppningsvis håller i sig tills VM-uppehållet. 

Förväntad startelva (4-2-3-1): 
                                Ulreich
Mazraoui - Upamecano - de Ligt - Davies 
                  Kimmich (k) - Goretzka 
                  Coman - Musiala - Mané 
                        Choupo - Moting 


Barcelona

Detta Barcelona som sålt en del av sin själ för en sportslig storsatsning, står nu inför ett totalt misslyckande. Fyra poäng efter fyra matcher i gruppspelet är under all kritik, den enda vinster kom hemma mot Viktoria Plzen. Det är just den utmaningen som Inter står inför, Viktoria Plzen på hemmaplan, vinst räcker för att säkra avancemang från “dödens grupp” men det på Barcelonas bekostnad. Den spanska jätten kan alltså för andra året i följd trilla ner i Europa League och Bayern kan än en gång bidra till detta fiasko. De värvade mycket och dyrt, sålde framtida inkomster för att satsa i nuet, en ekonomisk satsning med mycket risk men med stor potentiell belöning. Målet var att hålla sig kvar i den europeiska toppen, skapa inkomster genom resultat men allt detta står nu och väger i Inter Milans händer. 

Barcelona har fortsatta skador på mittbacks positionen där Araujo och Christensen båda saknas på grund av skada likaså nederländska landslagsmannen Memphis Depay. Högerbacken Sergio Roberto är senaste namnet på skadelistan, spanjoren gick sönder i helgens match mot baskiska Athletic Bilbao Hector Bellerin väntas ta hans plats. Även Gavi tog emot en smäll i helgen, men väntas komma till start i frontrion med Lewandowski och Dembele eftersom de Jong arbetat sig tillbaka in i laguppställningen. 

Förväntad startelva (4-3-3): 
                   Ter Stegen 
Bellerin - Garcia - Kounde - Alonso
    de Jong - Busquets (k) - Pedri
   Dembele - Lewandowski - Gavi


Avspark: 21.00
Plats: Camp Nou
Tv-kanal: Telia play
Typ av match: Champions League, gruppspel, omgång 5 
 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-10-25 22:10:00
Author

Fler artiklar om Bayern München