Allianz Arena, 2022-03-05 15:30

Bayern München - Bayer Leverkusen

INFÖR: Bayern München - Bayer Leverkusen

INFÖR: Bayern München - Bayer Leverkusen

Idag tar Bayern München emot tabelltrean Bayer Leverkusen på Allianz Arena. Två av ligans målfarligaste lag ställs mot varandra och även idag väntas ett målkalas.


Bayern München:
Förra helgen tog Bayern 3 poäng när man besegrade Frankfurt på bortaplan med 0-1. Även om det inte var det mest smickrande resultatet så spelade Bayern bra. Speciellt försvaret såg bra ut och det var första gången på flera matcher som man lyckades hålla nollan. Det är viktigt för Bayern att hitta tillbaka till formen nu när Champions League börjar dra ihop sig. Redan på tisdag är det dags för Bayern att spela den andra åttondelsfinalen mot Salzburg. Därför vore det skönt för Bayern att göra en bra match idag och jag tror även det är ett bra motstånd att ställas mot inför en sådan match. Bayer Leverkusen är i bra form och Bayern kommer behöva försvara bra eftersom Leverkusen har varit starka offensivt den här säsongen. 
 
Fortfarande skadedrabbat:
Leon Goretzka, Alphonso Davies, Manuel Neuer och Corentin Tolisso är fortsatt skadade och kommer inte vara med i matchtruppen idag. Dock gör både Neuer och Goretzka stora framsteg i rehaben och Neuer ser faktiskt ut att göra comeback mot Salzburg på tisdag. Goretzka har sin förväntade comeback i början av April så det dröjer ett tag innan vi får se honom på plan igen, men han kan vara ett alternativ inför en eventuell kvartsfinal i Champions League. Davies har fortfarande inte börjat träna efter hans hjärtmuskelinflammation. Man vill ju självklart inte riskera något eftersom det faktiskt är hjärtat det handlar om. 
Thomas Müller är dock tillbaka igen efter att han testades positivt för corona. Även Josip Stanisic som har varit skadad i 3 månader är ett alternativ för startelvan igen. Lucas Hernández drog på sig sitt 5:e gula kort för säsongen vilket innebär en match avstängning för fransmannen. Därför kommer backlinjen förmodligen vara Upamecano, Süle och Pavard i dagens match. 
 
Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                      Ulreich
       Pavard - Upamecano - Süle
Gnabry - Musiala - Kimmich - Coman
                  Müller - Sané
                  Lewandowski

 
Bayer Leverkusen:
Leverkusen kämpar för en topp 4 placering vilket även ser ut att gå sin väg. Just nu ligger man på en 3:e plats med 6 poäng upp till Dortmund och 4 poäng ner till Leipzig, Freiburg och Hoffenheim som alla tre har 40 poäng. Leverkusen har öst in mål under säsongen men man har samtidigt släppt in alldeles för mycket mål bakåt. Med Patrick Schick i fronten och spelare som Moussa Diaby och Florian Wirtz bakom så har man lyckats göra 63 mål. Schick ligger tvåa i skytteligan med sina 20 mål och Wirtz ligger tvåa i assistligan med sina 11 assister. Florian Wirtz är bland annat en av Europas hetaste talanger som i princip alla storklubbar håller ett öga på, Bayern är inkluderat där. Under vårsäsongen har Leverkusen vunnit 5 av 7 matcher. I höstas när lagen möttes så slutade det med en 5-1 vinst för Bayerns del. Idag får de klara sig utan deras kanske viktigaste spelare Schick som är skadad. 
 
Förväntas startelva: (4-2-3-1)
                   Hradecky
Frimpong - Tah - Tapsoba - Bakker
            Andrich - Demirbay
             Adli - Wirtz - Diaby
                      Alario

 
Senaste 5 mötena mellan lagen:

Bayer Leverkusen - Bayern München: 1-5 (Bundesliga 2021)
Bayern München - Bayer Leverkusen: 2-0 (Bundesliga 2021)
Bayer Leverkusen - Bayern München: 1-2 (Bundesliga 2020)
Bayer Leverkusen - Bayern München: 2-4 (DFB-Pokal 2020)
Bayer Leverkusen - Bayern München: 2-4 (Bundesliga 2020)

 
Mina tankar om matchen:
Eftersom det är laget som gjort flest mål som möter laget som gjort näst flest mål så tror jag inte på en snål tillställning idag. Dessutom har båda lagen haft problem med sina försvar under säsongen vilket gör det ännu mer trovärdigt att det kommer bli en målfest. Jag tror det kommer vara högt tempo ända från minut 1 och det tror jag även kan gynna Bayern. Om man lyckas äga mycket boll så kan man trötta ut motståndet vilket kan bli viktigt i den andra halvleken. Som jag skrev innan så är detta en väldigt viktig match som vi behöver ta med oss in i matchen mot Salzburg på tisdag. Den matchen kommer bli den absolut viktigaste som vi spelat under säsongen så här långt. Så en förlust idag hade varit tungt psykiskt för spelarna. Dock är jag positivt inställd idag eftersom jag tror Leverkusen passar Bayern bra spelmässigt. Det som vi måste se upp för är Leverkusen kontringar där de har sin otroligt kvicka ytter Moussa Diaby som kan hota, samtidigt som Wirtz finns i mitten. Tuff uppgift för backlinjen helt enkelt. 
 
Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 25

Josef Andersson@JosefAndersson92022-03-05 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München