Allianz Arena, 2022-01-07 20:30

Bayern München - Mönchengladbach

INFÖR: Bayern München - Borussia Mönchengladbach

INFÖR: Bayern München - Borussia Mönchengladbach

Nu är det slut på juluppehåll och det är dags för ligaspel i Tyskland igen. Först ut är Bayern München som tar emot Borussia Mönchengladbach på hemmaplan.


Bayern München:
Senaste matchen i Bundesliga var den 19:e December och för Bayerns del så var senaste matchen den 17:e December. Då slutade det med en 4-0 vinst över Wolfsburg vilket blev den 7:e vinsten i rad för Bayern. Sedan den snöpliga 2-1 förlusten över Augsburg så har det mesta gått Bayerns väg och ikväll har man chansen att utöka avståndet ner till Dortmund som ligger 2:a i tabellen. Men det kommer bli en tuff uppgift då Bayern är väldigt coronadrabbade och listan med sjuka spelare är lång. Mönchengladbach har också varit ett lag som Bayern haft problem med den här säsongen. Först spelade man 1-1 i Bundesligapremiären och senare under hösten slog även Mönchengladbach ut Bayern från cupen med hela 5-0. Den matchen glömmer man helst bort som Bayernsupporter och idag hoppas jag på en rejäl revansch. 

Truppen:
Det är som sagt väldigt många spelare borta pga corona vilket betyder att startelvan kommer se lite annorlunda ut idag. De som inte kommer till spel är:

Manuel Neuer: (COVID)
Kingsley Coman: (Osäkert, har haft covid och lämnar karantän idag)
Alphonso Davies: (COVID)
Corentin Tolisso: (Osäkert, har haft covid och lämnade karantän igår)
Lucas Hernández: (COVID)
Leroy Sané: (COVID)
Dayot Upamecano: (COVID)
Omar Richards: (Osäkert, har haft covid och lämnade karantän igår)
Tanguy Nianzou: (COVID)
Eric Choupo-Moting: (Afrikanska mästerskapen)
Bouna Sarr: (Afrikanska mästerskapen)
Leon Goretzka: (Skadad)
Josip Stanisic: (Skadad)

Denna långa listan har gjort att Bayern behövt kalla in några unga spelare för att kunna fylla ut truppen. En positiv nyhet är att Joshua Kimmich äntligen är tillbaka och han kommer även att komma till spel. Om han redan är redo för 90 minuter är oklart men jag tror att han kommer starta. En möjlig lösning på denna situationen är att Pavard flyttar in som mittback och att Kimmich får spela som högerback. Jag kommer visa 2 möjliga startelvor här nedanför.

Skysports tippade startelva: (4-1-4-1)
                     Ulreich
Kimmich - Pavard - Süle - Sabitzer
                      Roca
Gnabry - Müller - Musiala - Tillman
               Lewandowski


BILDs tippade startelva: (3-2-4-1)
                    Ulreich
       Pavard - Kimmich - Süle
             Roca - Sabitzer
Gnabry - Müller - Tillman - Musiala
               Lewandowski


Personligen föredrar jag nog det första alternativet eftersom det inte känns så optimalt att spela med Kimmich som mittback. Men om man vänder på det så kanske inte Sabitzer är så himla optimal som vänsterback heller. Det ska bli väldigt kul att se hur Nagelsmann formerar laget idag.

Borussia Mönchengladbach:
Adi Hütter tog över Mönchengladbach inför denna säsongen efter att Marco Rose lämnade för Dortmund efter förra säsongen. Höstsäsongen blev inte alls som han hade tänkt sig och det var nog inte många som tippade att Mönchengladbach skulle ligga på en 14:e plats i Januari. Jonas Hofmann är lagets bäste målskytt med sina 7 fullträffar men han kommer dock inte till spel ikväll pga en skada. Mönchengladbach har 4 spelare borta pga corona och sedan är även Bensebaini borta med en skada. Alltså har även Adi Hütter en del att tänka på när han väljer startelvan idag. 

Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                Sommer
  Ginter - Elvedi - Jantschke
Lainer - Kramer - Koné - Netz
             Stindl - Plea
                 Embolo


Senaste 5 mötena mellan lagen:
Borussia M’Gladbach - Bayern München: 5-0 (DFB-Pokal 2021-22)
Borussia M’Gladbach - Bayern München: 1-1 (Bundesliga 2021-22)
Bayern München - Borussia M’Gladbach: 0-2 (Vänskapsmatch 2021)
Bayern München - Borussia M’Gladbach: 6-0 (Bundesliga 2020-21)
Borussia M’Gladbach - Bayern München: 3-2 (Bundesliga 2020-21)

Mina tankar om matchen:
Idag känns det som väldigt mycket kan hända. Båda lagen saknar en hel del viktiga spelare som kanske kan göra att matchbilden blir lite annorlunda mot vad vi är vana vid eftersom många kommer få spela på ovana positioner. Det som är positivt är att anfallet fortfarande ser väldigt farligt ut med Lewandowski, Gnabry, Müller och Musiala och det kanske även blir det som räddar oss i den här matchen. På ett sätt kan jag också tycka att det är tur i oturen att denna situationen uppstår nu och inte inför någon viktig Champions League-match nu till våren. Det hade ju minst sagt varit ett väldigt tragiskt sätt att bli utslagna på. Det ska bli väldigt kul att se Kimmich in action igen. Idag får han kanske räkna med att det inte blir hans favoritposition, men Kimmich är dock en spelare som hade varit nyttig för laget var man än hade satt honom på planen. Det är en av anledningarna till att han är så pass viktig för laget. Idag kan vi inte göra något annat än att gilla läget och göra så gott vi kan utifrån förutsättningarna. 

Avspark: 20:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 18

Josef Andersson@JosefAndersson92022-01-07 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München